Witam znacie może jakis domowy sposob na to zeby sprawdzic szczelnosc ukladu dolotowego powietrza w boxerze?
Witam znacie może jakis domowy sposob na to zeby sprawdzic szczelnosc ukladu dolotowego powietrza w boxerze?
Woda z mydłem :?: :mrgreen:
a to ciekawe, przeciez tam ssie a nie dmucha i babelkow nie bedzie
Dobre pytanie. Też się kiedyś nad tym zastanawiałem, mam pod ręką nawet testery nieszczelności w areozolu, ale jekoś nie widzę możliwości skorzystania z nich, bo tak jak wspomniałeśNapisał turek1601
:|Napisał turek1601
Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.
Domowym sposobem nic nie zrobisz - możesz tylko wizualnie ocenić stan połączeń - ewentualnie wymienić uszczelki lub węże, które budzą wątpliwości.
Normalnie robi się to przy pomocy analizatora spalin - psika się specjalnym dezodorantem w okolice połączeń na dolocie i jak jest nieszczelność to zmieni się skład spalin.
Jeśli chodzi o mnie mam jedno dobrze widoczne pęknięcie na dolocie, ale jest ładny kawałek przed filtrem powietrza (na załamaniu przed tłumikiem drgań na dolocie) i chyba raczej nie ma większego wpływu na prace silnika ;//Napisał SG0240
Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.
witam,
dołącze sie do tematu ponieważ mam podobny problem. Otóż mam wrazenie ze łapie mi lewe powietrze :/
w tym miejscu słychać wyraźne syczenie:
http://i60.photobucket.com/albums/h3...366011639a.jpg
(zdjęcie nie jest mojego silnika)
probowałem gdzies palcem znaleźć jakąś nieszczelność ale nie znalazłem :/
pozdrawiam
Jak słychać wyraźne syczenie to raczej jest pewność, że jest jakaś nieszczelność w dolocie. Pytanie tylko, gdzie, bo jeżeli w rejonie filtra powietrza i przed przepływomierzem, to w praktyce nie ma to znaczenia na pracę silnika, chociaż i tak trzeba to naprawić, bo wtedy zasysa nieoczyszczone powietrze. Gorzej, jeżeli ciągnie lewe powietrze za przepływomierzem, bo wtedy wszystko "głupieje" i silnik źle pracuje.
FaktNapisał turek1601
DD