Strona 46 z 135 PierwszyPierwszy ... 36373839404142434445464748495051525354555696 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 451 do 460 z 1344

Temat: Usterki po 10 tys.( i wiecej) km

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    01-486 Warsaw PL / 95014 Cupertino CA
    Auto
    Dające Radość z Jazdy

Domyślnie

Cytat Napisał lechtak Zobacz post
    Wiesz co .... ale akurat pierwszy link to auto z 2000 roku z Bóg wie jakim przebiegiem nie jest dla mnie odniesieniem - bo ja kupiłem nową AR w 2011 roku , kolejny Opla to Astra III (konstrukcja z 2005) w którym potwierdzam skrzynia była licha - ale ja wspominam post wyżej o nowej Astrze 4 którą odebrałem praktycznie razem z Julką Porównujmy coś z głową Ludzie ja nie robię krucjaty - miałem tamte mam Julkę - nie odpowiada mi, nie pasuje i tyle - i tylko tyle JEST GORZEJ i nikt mnie nie przekona do tego co czuje Poza tym ja nie piszę o awarii skrzyni (bo ta może się wszędzie zdarzyć - tylko o sposobie kulturze pracy) która to mi osobiście nie odpowiada.

Jest kolega zadowolony - super Cieszę się .... no wybacz ja niestety czuję niedosyt .... po BMW E87, po Golfie MKV, Po Tiguanie, (I piszę o skrzyni ew. jakości montażu) Nic więcej Żadnej wrogości - żadnej ewangelizacji - tylko subiektywne odczucia.

PS. Tak się zastanawiam .... czy ja za wiele wymagam .... i pomyślałem co bym kupił jakby pieniądze nie były problemem. Otóż Niemiecką technikę Włoski Temperament - Gallardo Ale to tylko dygresja
    Ostatnio edytowane przez tygrysio ; 23-06-2011 o 18:50

Użytkownik Rowerzysta Avatar Sierek
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    Gulietta QV

Szanowni koledzy,
    jeździłem trzema VW Passatami od nowości, ale żadna skrzynia nie chodziła mi tak precyzyjnie jak w AR156 2.0 JTS.
    Zaryzykuję stwierdzenie, że moja julkowa skrzynia powoli zbliża się do tej samej kultury pracy

Może mam tylko szczęście
    Ostatnio edytowane przez Sierek ; 23-06-2011 o 20:04

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Auto
    Dające Radość z Jazdy

Domyślnie

Ehhh a ja pecha którego ASO wypędzi .... oby

Arkadius
    Gość

Domyślnie

Jeśli mamy porównywać niemiecką technologię z włoską to muszę przyznać, że skrzynia w mojej Julce jest bardziej precyzyjna niż w Mini Cooperze. Nigdy nie miałem sytuacji, że nie trafiła w bieg etc. a ten ledwie słyszalny stukot między 2ką a 3ką wcale mi nie przeszkadza

adadzio
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Arkadius Zobacz post
    Jeśli mamy porównywać niemiecką technologię z włoską to muszę przyznać, że skrzynia w mojej Julce jest bardziej precyzyjna niż w Mini Cooperze. Nigdy nie miałem sytuacji, że nie trafiła w bieg etc. a ten ledwie słyszalny stukot między 2ką a 3ką wcale mi nie przeszkadza
    hej,
    zróbmy kiedyś spotkanie TYLKO Giuliett, żeby sprawdzić czy taki "stukot" występuje również u mnie, bo ja niestety nic nie slysze...
    może u mnie wszystko jest OK ze skrzynią, albo mam słuch do bani

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Maciek-156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021

Domyślnie

A ja po prostu korzystam z zestawu Bose i jest to o wiele zdrowsze dla psychiki niż wsłuchiwanie się w prawdziwe, albo urojone stukanie - koła zębate poruszane są wodzikami, a te blokowane są zatrzaskami ( najczęsciej kulki dociskane sprężynami) na pozycji danego biegu - może ich pracę słyszycie
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
    Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
    Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
    AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
    AR156 1.6TS 2000
    Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Auto
    Dające Radość z Jazdy

Domyślnie

Cytat Napisał adadzio Zobacz post
    zróbmy kiedyś spotkanie TYLKO Giuliett, żeby sprawdzić czy taki "stukot" występuje również u mnie, bo ja niestety nic nie slysze...
    Ja się piszę Daj znać tylko kiedy - to normalnie po cichu zabiorę Ci tą skrzynie

adadzio
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Maciek-156 Zobacz post
    A ja po prostu korzystam z zestawu Bose i jest to o wiele zdrowsze dla psychiki niż wsłuchiwanie się w prawdziwe, albo urojone stukanie
    no ja się z Toba zgadzam. Mój zestaw BOSE również powoduje, że mam w d..e jakieś stuki
    tak 3mać

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Jabolek
    Mieszka w
    Zandvoort, Oleśnica
    Auto
    AR Giulietta (SAVALI) 2.0 TCT 215KM 405 Nm

Domyślnie

Cytat Napisał adadzio Zobacz post
    hej,
    może u mnie wszystko jest OK ze skrzynią, albo mam słuch do bani
    Czekam na konkretny dzien

adadzio
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Jabolek Zobacz post
    Czekam na konkretny dzien
    nie wybieracie się nad morze?
    Bydgoszcz jest często na trasie południe-północ
    zapodajcie temat w dziale Spotkania/Zloty. Zróbmy spotkanie TYLKO GIULIETTA, byloby super. Niesamowite piękności w jednym miejscu....