Jakieś fotki być popstrykał?!![]()
Jakieś fotki być popstrykał?!![]()
...samochód to najbardziej zbliżona do żywej istoty rzecz, jaką potrafi stworzyć człowiek...
A ja ostatnio mijałem się z Alfą 166 po liftingu i szooooookkkkkkkkk...... ja ci patrzę dokładnie a ona zamiast halogenów ma okrągłe idealnie pasujące LEDY do jazdy dziennej, wyglądała idealnie tak jakby te światła do jazdy dziennej były zamontowane fabrycznie. Tak się zacząłem zastanawiać i dochodzę do wniosku że bardzo podobne okrągłe LEDy do jazdy dziennej mają nowsze ....SCANIE hmmmm.....
---------- Post added at 17:23 ---------- Previous post was at 17:21 ----------
A ja ostatnio mijałem się z Alfą 166 po liftingu i szooooookkkkkkkkk...... ja ci patrzę dokładnie a ona zamiast halogenów ma okrągłe idealnie pasujące LEDY do jazdy dziennej, wyglądała idealnie tak jakby te światła do jazdy dziennej były zamontowane fabrycznie. Tak się zacząłem zastanawiać i dochodzę do wniosku że bardzo podobne okrągłe LEDy do jazdy dziennej mają nowsze ....SCANIE hmmmm.....
Mają tak samo po 4 diody jak ta Alfa co ją mijałem i są podobnej wielkości
http://allegro.pl/swiatla-dzienne-ja...723452749.html o coś takiego ci chodzi?
No to chyba będzie coś w ten deseń. Nie widziałem ich wyłączonych ale miały ten sam kształt i identycznie umieszczone diody więc pewnie to były idealnie dopasowane pod seryjne halogeny
też mam bi ksenon i myślałem już tych dziennych w miejscu długich ale właśnie nie wiem jak to ugryźć. Myślałem jeszcze o kupnie ramek z 166 po fl i dopasowaniu ich w miejsce po halogenach z 166 przed fl i tam dać dzienne. Zderzak bede malował bo ktos mi zrobił w nim dziurę hakiem więc nie robi mi to różnicy zastanawiam się tylko nad ogólnym efektem i czy nie zrobię wiochy ze 166........
edit; ostatnio montowałem takie u kolegi w mondeo RS i w miejsce oryginalnych wstawiłem właśnie te z allegro wyżej ogólny efekt super
Ostatnio edytowane przez pampik ; 02-08-2011 o 21:07
Oto moje dwie - moim zdaniem jedyne - "wizje" instalacji dziennych świateł wykonane w zaawansowanym programie graficznym, czyli Paint'cie
1. w halogenach - wykonane tak jak kolega ze 156: http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...ach_156_a.html
2. w "nerkach" - tylko dosyć schowane żeby nie szpeciły.
Mnie osobiście podoba sie wersja w halogenach. Nie wiem tylko jak z wymaganymi odległościami.
jest na alledrogo taki zestaw: http://moto.allegro.pl/swiatla-do-ja...738425259.html
i myślę sobie że to jedyny zestaw który pasuje do 166 a jego charakter nawiązuje do ledów giulietty i pewnie taki styl odrębnych rozłącznych punktów ledowych będzie utrzymany w następnych modelach...
a zatem takie przykładowe wizje z uwzględnieniem średnicy lampek i ich proporcji do reszty auta ...
Te Led-y z Twojego linku bardzo ładne i faktycznie wkomponowanie ich w 166-tke może ładnie wyglądać!
...samochód to najbardziej zbliżona do żywej istoty rzecz, jaką potrafi stworzyć człowiek...
Ale masakra......jak juz chcecie tak kaleczyc to zrobcie podobnie jak kelpin w halogenach tylko w pionie przy wew sciance. Tylko o zgrozo NIE NASLADUJCIE INNYCH FIRM.