Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Temat: proces sądowy przeciw...

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie proces sądowy przeciw...

No właśnie przeciw komu...
    Chodzi mi po głowie pewnie głupi (jak stwierdzicie) pomysł by wystąpić do sądu przeciw (jeszcze nie wiem komu) z powodu notorycznych uszkodzeń zawieszenia w samochodzie, spowodowanych przez zły stan naszych dróg.
    Kiedyś uszkodziłem dwie felgi na dziurze (dostałem odszkodowanie). Nie chodzi jednak o tego typu uszkodzenia, lecz o bardzo szybkie zużywanie się poszczególnych elementów jak np. wahacze, amortyzatory, sprężyny i wszystkiego co się z tym wiąże.
    Jak myślicie, czy ma to szansę powodzenia? Bo do jasnej cholery, po coś te podatki płacimy!
    Pozdrawiam i mniej dziur życzę.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Rudolf
    Gość

Domyślnie

nie.
    Czesc dróg nalezy do generalnej dyrekcji dróg, czesc do województw, czesc do powiatów, czesc do gmin....
    I kogo bys chciał zaskarzyć? Jak urwiesz koło w dziurze to wiadomo czyja to droga a tak, pojdziesz do gminy a oni powiedzą że to pewnie na powiatowych drogach zuzyłes zawieszenie itd

zawigrze
    Gość

Domyślnie

Ciężka sprawa, nie bardzo możesz udowodnić na czyjej drodze wytłukłeś zawieszenie. Może dałoby radę wytoczyć oskarżenie przeciw wszystkim właścicielom dróg po których się poruszasz, tak by względem ciebie odpowiadali solidarnie, tzn. winni są wszyscy i w razie jakiegoś odszkodowania mają w nim swój udział. Ale to tylko takie moje widzimisię. Jak to jest faktycznie nie wiem, pytaj prawnika.

ViP Romeo Avatar Lesio
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Subaru Forester XT, Mini Countryman CS

Domyślnie

Ja tez codziennie mysle o czyms podobnym. Zapytam mamuske (jest radcą prawnym) i napisze czy jest to realne i czy ma sens.

zawigrze
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Lesio
    Ja tez codziennie mysle o czyms podobnym.
    Szczególnie u nas Lesiu w Lublinie i na całej Lubelszczyźnie ma to sens bo już to udowodniono, że mamy najgorsze drogi w kraju.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał Lesio
    Ja tez codziennie mysle o czyms podobnym. Zapytam mamuske (jest radcą prawnym) i napisze czy jest to realne i czy ma sens.
    Wiesz, ja to tak raczej z głupa napisałem, co nie znaczy, że jeśli jest taka możliwość, to warto ją wykorzystać, tym bardziej, że nie dotyczy ona tylko mnie, ani tylko Alfa Romeo.
    Zobaczymy z jakimi wiadomościami wrócisz
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Grzegorz83
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał alces1
    Jak myślicie, czy ma to szansę powodzenia? Bo do jasnej cholery, po coś te podatki płacimy!
    Widzisz... Gdyby każdy z nas płacił sumiennie podatki, a nie kombinował co chwilę na lewo jak wyciulać fiskusa, to i na drogi by starczyło..

Najpierw pomyśl, ile podatków nie zapłaciłeś przez ostatni rok, a potem domagaj się dróg...

zawigrze
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Grzegorz83
    Widzisz... Gdyby każdy z nas płacił sumiennie podatki, a nie kombinował co chwilę na lewo jak wyciulać fiskusa, to i na drogi by starczyło..
    Ty chyba o naszej kochanej ojczyźnie nie piszesz. U nas nigdy nie starczy, bo po drodze kupa ludzi musi sobie kieszenie wypchac

grzelutek
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Grzegorz83
    Gdyby każdy z nas płacił sumiennie podatki, a nie kombinował co chwilę na lewo jak wyciulać fiskusa, to i na drogi by starczyło..
    Najpierw pomyśl, ile podatków nie zapłaciłeś przez ostatni rok, a potem domagaj się dróg...
    A Kolega co "skarbówka" :?: :?: :?:

Grzegorz83
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał grzelutek
    A Kolega co "skarbówka"
    Nie, Patriota.. Świadomy ekonomicznie i trochę idealista..