Mam takie pytanie :
Czy to prawda,że mokra wkładka filtra powietrza /np. K&N/ brudzi,zaoliwia przepływomierz :?: :?: :?:
Wyczytałem to gdzieś w jakiejś gazecie i nie wiem czy założyć,czy nie.
Mam takie pytanie :
Czy to prawda,że mokra wkładka filtra powietrza /np. K&N/ brudzi,zaoliwia przepływomierz :?: :?: :?:
Wyczytałem to gdzieś w jakiejś gazecie i nie wiem czy założyć,czy nie.
nie prawda
Jeżdżę z filtrem K&N od ponad roku, zadnych negatywnych objawów nie zauważyłem![]()
dzisiaj chyba zalożyłbym stożek.Ale w alfie nie ma na niego dobrego miejsca
stożek odradzam . nie sprawdza się . po wymianie na zwykły filtr poprawa na lepsze.
pozdro
A na jakiej podstawie kolega tak twierdzi :?:Napisał kubacik
Przy stożku, jest więcej pracy, ale ze stwierdzeniem, że "nie sprawdza się" nie zgadzam się 8)
Panowie za bardzo schodzimy z tematu.Mi chodzi tylko o wpływ "mokrego",czyli olejonego wkładu filtra,np. K&N/bo taki mam/ na czystość,a co za tym idzie żywotność przepływki.
Odpowiem jeszcze raz, mam założony stożek od listopada 2006 (K&N) i po za tym że raz go musiałem umyć :wink: , nie stwierdziłem żadnych negatywnych objawów. W między czasie Belle był przeglądana przez mechanika i on również nic nie mówił ( dodam tylko że jest to mechanik który remontował mi cały silnik i ma do niego odpowiednie podejście) 8)
ano na takiej , że jeżdziłem ze stożkiem i po wywaleniu go i włożeniu zwykłego filtra auto zaczęło jeżdzić lepiej. a dodam , że o stożek dbałem regularnie go czyszcząc .Napisał AR_33
Mogło tak być jeśli nie miałeś odseparowanego filtra od silnika i nie było dolotu zimnego powietrza.Napisał kubacik
![]()