Witam, a jaki kosz tego update w ASO?
Witam, a jaki kosz tego update w ASO?
0 bo tego nie chcą robić lub nie robią
spalanie 7.8l/100km
====================================
pomoc w diagnostyce komputerowej Alf
powiem wam ze to falowanie to strzaly na slepo.. poprostu trzeba sie przyzwyczaic do tego pojezdzic tak jak jest .. za jakis czas stanieja mlodsze wynalazki alfy jak 159, GT i inne z innymi motorami pod maska. wtedy sie zmieni wyjdzie taniej poczekac i kupic nowsze auto bez tego problemu falowania niz remontowac caly silnik czesc po czesci szukajac winy. 156 ma kilka swoich mankamentow, bo po prostu konstruktorzy dali ciala. powtarzam zawsze ze 156 bylo autem roku w 97' zachwycilo i zlapalo za serce wszystkich amatorow ladnych i szybkich aut. tyle ze jak czytalem historie 156 to te zachwyty skonczyly sie po tym jak auta wyjechaly na drogi juz w fazie jazd probnych. po kilkunastu km wymieniano polowe czesci. - polecam kazdemu lekture w inernecie na temat 156 - po przeczytaniu stwierdzilem ze nie ma co plakac tylko cieszyc sie autem a pozniej zmienic na inne z tej rodziny) zauwazcie ze wiekszosc problemow na tych forach dotyczy 156
;p LADNE AUTO INO PSOTLIWE ;p
Ja decyzje podjąłem. Sprzedaje. Nie daje rady![]()
spalanie 7.8l/100km
Witam,
włączę się do tematu ponownie - wpadła - jaki kupić kabel. Taki żebym mógł jak najlepiej obsłużyć auto - kasować błędy itp. Czy ten jest odpowiedni:
http://allegro.pl/interfejs-fiat-alf...678617867.html
Oraz jakiego programu używać?
Tak wiemTylko, wiadomo zawsze sprzedawca może swoje, a jednak użytkownicy co innego sądzić. Ale skoro polecasz, to chyba nie ma się co dłużej zastanawiać, zakupie kabelek i w końcu zobaczę, jakie błędy mi "wywali", może w końcu poprawi się sprawa falujących obrotów i innych drobnostek.
Jeszcze jedno pytanie - czy będę potrzebować jakiś adapter, czy ten kabelek wystarczy? Alfa 156, 1998, 2.0 TS.
Ostatnio edytowane przez adam.st ; 01-07-2011 o 21:09
Tak stało się hehe, wystawiłem na allegro, ale nie ma chętnych, trzech oglądało i na tym się skończyło. Jeżdzę dalej
Falowania za chiny ludowe nie usunę.
---------- Post added at 22:42 ---------- Previous post was at 22:41 ----------
Co kolejny post, to koledzy z forum nowe części wymyślają do wymiany, ostatnio był zawór odpowietrzania par paliwa :O
spalanie 7.8l/100km
A nie możecie się do tego po prostu przyzwyczaić? Mi to nie przeszkadza że faluje i nie rozumiem jak można sprzedać dobre auto przez taką drobnostkę, a już 12tyś najechane![]()