Witam dzisiaj zobaczyłem, że w moich przednich reflektorach jest para, czym może być to spowodowane??? Z góry dzięki za odpowiedzi.
Witam dzisiaj zobaczyłem, że w moich przednich reflektorach jest para, czym może być to spowodowane??? Z góry dzięki za odpowiedzi.
Kolego, wałkowałem temat.
ściągasz zderzak i odkręcasz lampy, kupujesz silikon obojętne jakiego koloru i ładnie smarujesz szczelinę między szkłem a plastikiem. pomaga na 100%. Nieszczelność się pojawia najczęściej pod halogenem a woda się zbiera w długich.
Dzięki stary za poradę na pewno to zrobię, masz u mnie połówkę![]()
U mnie pomogło wygrzanie lampy (odkryte dekle + długie światła) i poprawienie docisku/odwrócenie wygniecionej lekko uszczelki dekla o 180 stopni.czyli tzw na lewą stronę - PARY NIET
![]()
Była AR 147 TS 1.6 105CV -2002r
Była AR 159 SW 1.9 JTDm 150CV - 2006/7
Jest Nissan Murano II 3.5L V6 258CV
Ja wygrzewałem farelkąbardziej osuszałem
![]()
ja wygrzewałem suszarką i mam ślady po kroplach wody od wewnątrz i za cholerę nie wiem jak to wyczyścić bez rozbierania lampyteż parowały, tak jak napisano wyżej - silikonem przejechał naokoło spojenie plastiku z szybką i gra.
Pochwaliłem dzień przed zachodem słońca. Niestety znowu paruje. Nie mam już siły na te lampy. Rozbierałem je, spojenia wysilikonowane są na nowo, uszczelka odwrócona, dziurka w zaślepce do odparowania też jest, odpowietrznik też sprawny nie zapchany. Może przednia szybka ma mikroszczeliny? Ma ktoś jakieś pomysły oprócz wymiany lamp?
Nie mam zamiaru po każdej jeździe w deszczu (czy po myjni) suszyć suszarką lamp!
Pochwaliłem dzień przed zachodem słońca. Niestety znowu paruje. Nie mam już siły na te lampy. Rozbierałem je, spojenia wysilikonowane są na nowo, uszczelka odwrócona, dziurka w zaślepce do odparowania też jest, odpowietrznik też sprawny nie zapchany. Może przednia szybka ma mikroszczeliny? Ma ktoś jakieś pomysły oprócz wymiany lamp?
Nie mam zamiaru po każdej jeździe w deszczu (czy po myjni) suszyć suszarką lamp!
Witam
Jeżeli je silikonowałeś ( u mnie nie było trzeba) to zanim odwrócisz uszczelkę, podłóż coś pod nią by była wyższa (no zwój "teflonu" do rur) dekiel powinien mocno siedzieć- u mnie pomogło, jeśli nie będziesz mieć poprawy poszukaj pęknięć na obudowie. Ale powiem Ci, że stawiam na uszczelkę + niedokładne wysuszenie reflektora - dla pewności osusz go włączonymi na jakiś czas lampami (krótkie+długie) z otwartym deklem.
Pozdrawiam
Była AR 147 TS 1.6 105CV -2002r
Była AR 159 SW 1.9 JTDm 150CV - 2006/7
Jest Nissan Murano II 3.5L V6 258CV