Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: Proszę o pomoc w wyborze tuby basowej

Użytkownik Alfa i Omega Avatar zwoli
    Mieszka w
    Kępno
    Auto
    Jest AR166 3.2V6 2006R Była AR 159 1.9 8V BYŁA alfa romeo 156 1,6 16v, 1998r

Domyślnie Proszę o pomoc w wyborze tuby basowej

Witam,przejdę od razu do rzeczy,głośniki standardowe i to co oferują zaczyna mi nie wystarczać,chciał bym więcej mocy w muzyce ale znowu nie do przesady po prostu muzyka ma być bardziej basowa,to ma być raczej mała tuba aby nie zagracać bagażnika jak już wcześniej wspomniałem moc też nie musi być duża.Kwota do wydania to tak plus minus 200zł,może to nie dużo ale ja również nie mam dużych wymagań i proszę powiedzcie czy trudno taką tube podłączyć? dodam że mam już jakieś dwa kable od tuby po poprzednim właścicielu,czerwony gruby i niebieski cieńszy ;D w aucie mam radio Pioneer DEH-281MP.Proszę o jakieś propozycje.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    147

Domyślnie

Cytat Napisał zwoli Zobacz post
    Witam,przejdę od razu do rzeczy,głośniki standardowe i to co oferują zaczyna mi nie wystarczać,chciał bym więcej mocy w muzyce ale znowu nie do przesady po prostu muzyka ma być bardziej basowa,to ma być raczej mała tuba aby nie zagracać bagażnika jak już wcześniej wspomniałem moc też nie musi być duża.Kwota do wydania to tak plus minus 200zł,może to nie dużo ale ja również nie mam dużych wymagań i proszę powiedzcie czy trudno taką tube podłączyć? dodam że mam już jakieś dwa kable od tuby po poprzednim właścicielu,czerwony gruby i niebieski cieńszy ;D w aucie mam radio Pioneer DEH-281MP.Proszę o jakieś propozycje.
    Ten post to chyba w dziale Tuning / Car Audio powinien się znaleźć. Tam jest większa szansa że ktoś doradzi
    Pozdrawiam

Mieszka w
    Kępno
    Auto

Domyślnie

niby tak ale ten dział moim zdaniem odwiedza więcej użytkowników ;D

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Qki
    Mieszka w
    Zamość, Lublin
    Auto
    AR 156 2.4 JTD 20V

Domyślnie

Tuba daje Ci jedno wielkie łup łup łup bez polotu, takie z pod remizy..
    Skrzynia - już nawet taka średniej jakości będzie o wiele lepsza.
    A jaka to już zależy od tego "jak się zakręcisz". Za 200 zł idzie kupić jakąś nawet niezłą używaną skrzynkę z 25cm głośnikiem niemniej do tego trzeba dać pewnie drugie tyle na wzmacniacz.

Mieszka w
    Kępno
    Auto

Domyślnie

ok to już wiem że lepiej rozglądać się za skrzynkami ;D i tak zrobię,ale z tego co widzę są skrzynki z wbudowanymi wzmacniaczami,to duża różnica czy wbudowany czy osobno?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Qki
    Mieszka w
    Zamość, Lublin
    Auto
    AR 156 2.4 JTD 20V

Domyślnie

No tak się przyjęło że z wbudowanymi to taka mocno niska półka.. Najlepiej znaleźć coś używanego, jakąś skrzynkę fajną ze sporym głośnikiem conajmniej 25 cm jak pisałem, zorientować się jakiej mocy wzmacniacza potrzebuje i kupić odpowiedni wzmacniacz tylko pod dany subwoofer. Całość zagra na pewno solidniej niż allINone, a tym bardziej lepiej niż tuba ze wzmacniaczem w środku . Tylko że tak jak pisałem 200 zł to serio bardzo mało - i nie mówię tutaj jak jakiś audiofil dla którego 2000 zł to kwota od której można zaczynać szukanie sprzętu. Niemniej sądzę że taki zakup to inwestycja na przyszłość bo jak kupisz raz a dobrze to będziesz mógł sprzęt przekładać z samochodu do samochodu - jak kupisz inny kiedyś. Ja sam też jestem w trakcie szukania zestawu - subwoofer skrzynia i wzmacniacza żeby zastąpić standardowy zestaw BOSE, a tak a propo mam go do sprzedania .

Użytkownik Romeo Avatar krycho91
    Mieszka w
    Radzyń Podlaski
    Auto
    164 T.S

Domyślnie

wg mnie cenowo i akustycznie jest idealna

http://allegro.pl/clarion-srv-202-ak...682853068.html
    Ze 164 trudno się wyleczyć

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Otwock
    Auto
    Alfa Romeo 156 2001r. 2.5 V6 + LPG

Domyślnie

A może coś takiego?

http://www.forum.alfaholicy.org/pozo...ss_reflex.html

Myślę że spełni twoje oczekiwania. Rok czasu ją używałem, sprzedaję gdyż znajomy spłacił swój dług dając mi Helixa DB12 w zamkniętej skrzyni Co do ceny to myślę że się dogadamy.

Użytkownik Ogier Avatar czisi
    Mieszka w
    Czeladź
    Auto
    Alfa Romeo 156sw

Domyślnie

http://allegro.pl/skrzynia-closed-u-...652914826.html

Robiłem taką skrzynkę na tym głośniku i muszę przyznać że dynamika basu jest rewelacyjna troszkę mała skuteczność 85 db ale basik z zamkniętej obudowy jest rewelacyjny polecam