moja bella chodzi jak maselko, wsteczny i wszystkie biegi wraz z nowym motorem i sprzęgłem tworzą jedność, jest lepiej niż pięknie, dzięki wszystkim za pomoc![]()
moja bella chodzi jak maselko, wsteczny i wszystkie biegi wraz z nowym motorem i sprzęgłem tworzą jedność, jest lepiej niż pięknie, dzięki wszystkim za pomoc![]()
Czyli jak? Łapa sprzęgła była już wydarta?
A miałeś przed robotą już jakieś objawy zużytego sprzęgła czy po prostu wymieniłeś przy okazji?
wymieniłem przy okazji, tarcza wygladala tak se a lozysko bylo w kiepskim stanie;p jak coś docisk razem ze starym lozyskiem i tarcza mogę komuś odsprzedać za "drobne"
---------- Post added at 13:12 ---------- Previous post was at 13:11 ----------
lapa byla wyrobiona tak jak mowisz i nadspawaliśmy ją i już jest glanc
mam pytanie co do tapicerki prawe tylne drzwi
jak ściągnąc ten shit?
musze to ściągnąc bo drzwi sie zablokowały, zamek nie dziala, klamka nie dziala, centralny olewa te drzwi i pilot tak samo.
---------- Post added at 13:14 ---------- Previous post was at 13:12 ----------
zaznacze iż drzwi wogóle nie idzie otworzyć i muszę to zrobić od środka![]()
Tylnych nie zdejmowalem ale bedzie chyba identycznie.Srubki masz przy dolnej krawedzi odsloniete (x2)Jedna w kieszonce za zaslepkadwie pod glosnikiem w drzwiachjedna za zaslepka pod klamkadwie pod przelacznikiem szyb. Wyciagasz ta gumke z dna, odkrecasz dwie srubki, wyciagasz przycisk z kieszonka i pod nimi masz dwie sruby.Pozniej masz kolki plastikowe te wciskano wyszarpywaneone sa na bokach. A gora jest wciskana miedzy szybe a krawedz blachy. Czyli wykrecasz wszystkie sruby, wyszarpujesz kolki (chyba x2 lub 3 na strone) a pozniej jak juz wszystko dynda na gornej krawedzi to wypychasz tapicere do gory.I tyle.
a zlapie na dole te sruby przy zamknietych drzwiach? a ta gumka gdzie jest?;p
Bez otwierania drzwi nie da rady. I tak nawet jakbys wszystko wykrecil to przy zamknietych nie wyciagniesz.Gumka taka plaskata z perforacja jest na dnie raczki, przykrywa dwie srubki zebyta raczke z przyciskiem wyciagnac. Pod nia masz jeszcze dwie od tapicerki.
Odnośnie demontażu tapicerki drzwi - to jaszcze jest przynajmniej jedna śruba pod osłoną głośnika, i jedna pod gumowym korkiem poniżej uchwytu.
Ostatnio edytowane przez stanlizak ; 05-07-2011 o 13:04
Tak. Pisalem o dwoch srubach pod glosnikiem glownym i jednej pod korkiem w kieszeni bocznej.
tapicerke oczywiscie delikatnie uszkodzilem, jakby nie inaczej;/ jestem na etapie ponizej;p
co tu wcisnac, gdzie wlozyc drut albo cokolwiek zeby otworzyc drzwi,zaznacze ze zamek dziala, ale otwieranie drzwi nie, po wcisnieciu guzika blokuje sie zamek, po otwarciu odblokowywuje ale tak czy siak nie idzie otworzyc drzwi, czuc ze klamka zaczyna cos lapac ale nie otwiera drzwi, koncza mi sie pomysly.
Nie pamiętam jak to wyglądało, raz to tylko kiedyś rozkręcałem.... A z tych zdjęć niewiele wynika. A jak wybebeszysz wewnętrzną klamkę i poszarpiesz za linkę to też nic??? Ani zewnętrzną ani wewnętrzną? Masakra, to albo cięgna pourywane (tylko jak to się komuś udało???) albo zamek się w środku rozsypał. Ale skoro klamka podnosi kołek a nie otwiera drzwi to wygląda jakby się zamek rozsypał....
Jeszcze mi się coś przypomniało. Ja miałem po kupnie tak w przednich że też się nie otwierały ładnie tylko musiałem poszarpać za klamkę. Czasem kilka razy a czasem ku...a kilkadziesiąt.... Rozebrałem drzwi i podgiąłem cięgno od klamek (obu) tak aby się skróciło. TO twardy drucior więc wystarczyło go trochę wypaczyć kombinerkami i już klamka łapała jak trzeba. U Ciebie może trzeba dużo więcej skoro wcale nie otworzysz a widzisz że się coś dzieje. Myślę że to podobny problem tylko u Ciebie ma skrajny efekt. Choć nie wiem czy tydzień później i u siebie bym już nie otworzył drzwi. Weź szarpnij za to cięgno od klamki. Np kombinerami.
Ostatnio edytowane przez marek230482 ; 05-07-2011 o 20:59