Wygląda na problem z czujnikiem temperatury silnika. Ale nie wykluczam problemu z układem zapłonowym... świece,cewki,przewody, czujnik wałka. Należy to sprawdzić. Trzeba jeszcze wiedzieć, czego szukać.. !
Wygląda na problem z czujnikiem temperatury silnika. Ale nie wykluczam problemu z układem zapłonowym... świece,cewki,przewody, czujnik wałka. Należy to sprawdzić. Trzeba jeszcze wiedzieć, czego szukać.. !
dziekuje wszystkim za podpowiedzi. naprawiam swoją alfunię. do wymiany mam świece (1), przewody (2), fajki.
1. świece pomimo, że niby wymieniali mi jak zakładali gaz do niej, to są w okropnym stanie. jedne są zardzewiałe, jedne są firmy champion, drugie bosh. nie wiedzialem ze przy montażu instalacji gazowej można by było zaufać mechaniką, którzy powiedzieli mi że świece kosztują 200 zł, a wstawili mi jakieś stare zardzewiałe albo wogole nie wymieniali. Dałem auto do gościa, który pracował kiedyś w FIAT. Powiedział, że te świece wogóle od nowości są nie wymieniane. Może cztery sztuki były Bosha a reszta?
2. przewody są nadpalone, są widoczne przeskoki iskry na obudowe silnika. pokazywał mi gościu wyraźne ślady na obudowie silnika(nadpalone miejsca). każdy głupi by to widział :p
3. fajki też są nie za dobrym stanie.
Także wymieniam, mam nadzieje że to pomoże. koszt 1070 zł plus minus. auto przejechało na gazie 14000 km. jak zrobie to wam prześle zdjęcia jak to wszystko wyglądało.
Ostatnio edytowane przez colin951 ; 09-07-2011 o 16:28