Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Temat: Rozrząd Kraków

Użytkownik Fachowiec Avatar QBA
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    ALFA 166 SWAP 3.0+Q2 / ALFA 166 2.4 20v FL 180 HP/Jumper 2.8 JTD /Fiat Regata/Alfa 147 JTD 8v

Domyślnie

bocian mają u was ceny jak za V6 :|
    http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
    USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

podawałem przykładowe
    bez zgłebiania się w faktyczne koszta
    ale :
    za mni jak 250 rozrządu w TS nie da rady u mnie zrobić ( samego rozrz. )

Użytkownik Maniak resoraków Avatar www156
    Mieszka w
    KR
    Auto
    159 1,9 M-JET 16v

Domyślnie

bocian słusznie prawi, a ale tu jest Kraków i straszna drożyzna. Zresztą rozrząd robi się raz na jaaaakiś czas. Faktycznie wariata jak nie słychać to można sobie odpuścić ja tak zrobiłem i było spoko.

thing
    Gość

Domyślnie

byłem u nich niedawno zrobić rozrząd (rolka SKF, napinacz SKF, pasek conti, pompa SKF, olej valvo filtr bosch) bez wariata
    + jeszcze uszczelka dekla i nowy korek

wszystkie części u nich kupowałem. Zrobili fajny rabat, jak powiedział Pan mechanik z którym rozmawiałem "trzeba z nimi porozmawiać"
    Ostatnio edytowane przez thing ; 05-07-2011 o 14:06

Użytkownik Embrion Avatar Natalia23
    Mieszka w
    KrakĂłw, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.6 TS

Domyślnie

Jadę w piątek na Saską robić i zobaczymy co i jak. Mam pewne podejrzenia ,że gdy wymieniałam pasek od wspomagania to chłopaki albo podmienili lub w jakiś sposób go uszkodzili. Bez dowodu nikogo nie mogę oskarżać ale tak mogło być. Pan u którego kupowaliśmy Alfę twierdził ,że zmieniał rozrząd. Także sprawa podejrzana. Tak czy siak trzeba zrobić

Mieszka w
    KrakĂłw, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.6 TS

Domyślnie

Tak dla sprostowania to nie pasek jak wczesniej napisalam ale wymienialam wezyk od zbiorniczka plynu wspomagania i choc mialam juz kupiony po starym wlascicielu to dajac chlopakom w warsztacie niedaleko mojego miejsca zamieszkania, jedynie do wymiany bo uciekal mi plyn od wspomagania to oczywiscie zrobili ale zajelo im to caly dzien i policzyli sobie 150zl bo podobno zeby zmienic ten wezyk i sie tam dostac musieli sciagnac caly rozrzad i ponownie go zalozyc ! ? ?

Ja przy kupnie nie zwrocilam uwagi na pasek a gosc od ktorego kupilam moja alfe ostro sie zarzeka ze zmienial rozrzad razem z wariorem czy jak to sie nazywa
    takze ktos tu cos napewno przekombinowal....

dlatego wole jechac na SASKA bo po opiniach waszych stwierdzam ze warto tam zagladnac!

Dzwonilam dzis tam ale dopiero mam termin na poniedzialek .... po glebszym dopytaniu mowia ze koszt bez wariora wyniesie okolo 540zl ( w tym czesci tj. pasek napinacze i rolki + robocizna ) chyba ze dodatkowo wyjdzie pompa to jeszcze + 140zl

prosze was o opinie czy sie oplaca.. ? choc wiem ze lepiej raz a porzadnie i napewno bede zadowolona

dzieki wam za opinie .. jak macie jeszcze jakies ogolne porady piszcie , gdzyz jestem poczatkujaca AR - ale napewno zostane zaawansowana bo autko jest

SUPER . . . ! ! !

pozdrawiam.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar www156
    Mieszka w
    KR
    Auto
    159 1,9 M-JET 16v

Domyślnie

Jedz niech Ci pooglądają romka, pochwal się, że koledzy z forum mocno polecali.

thing
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Natalia23 Zobacz post
    Dzwonilam dzis tam ale dopiero mam termin na poniedzialek .... po glebszym dopytaniu mowia ze koszt bez wariora wyniesie okolo 540zl ( w tym czesci tj. pasek napinacze i rolki + robocizna ) chyba ze dodatkowo wyjdzie pompa to jeszcze + 140zl
    moim zdaniem cena dobra, pompe też możesz przy okazji zmienić, zwłaszcza że nie wiadomo kiedy i czy wogole była zmieniana.

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

540 z gratami - dobra cena nawet ( na allegro graty ok 300 trza policzyć do 1.6 więc ok 2 i pół 100 za robota to uczciwie jest )

dodaj im te 140 za pompe - bo warto zrobić raz a dobrze
    Ostatnio edytowane przez bocian ; 08-07-2011 o 08:53

Mieszka w
    KrakĂłw, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.6 TS

Domyślnie

No i ja juz po...

Jednak wyszla tez ta pompa bo nie byla wymieniana chyba od nowosci takze koszt podskaczyl niezle do gory!

Dalam za to wszystko bez jedynie wariatora 800zl ale jakos przezyje!
    mam nadzieje ze tylko nie przepalacilam

Co do mechanikow to ja sie tam za bardzo jeszcze nie znam ale jak dla mnie to znali sie na rzeczy i sporo jeszcze doradzili takze ogolnie jestem bardzo zadowolona tylko jakbyscie napisali czy oby jednak nie za drogo!??

Bede musiala jeszcze wymienic przednie dolne oba wachacze za co sobie zycza z robocizna 950zl?
    i zregenerowac przekladnie kierownicza bo jednak przez nia mi ucieka ten plyn od wspomagania a nie przez te aluminiowe rurki gdzie kolejny koszt to 650zl?

Co wy o Tym sadzicie ....prosze podpowiedzcie