taki komunikat pokazuje u mnie komputer :| ze złości nawet go nie zapamiętałem dokładnie, byłem już drugi raz kasować błąd i po 10 minutach kontrolka znowu się zaświeciła. Co może być nie tak, gdzie szukać przyczyny??
taki komunikat pokazuje u mnie komputer :| ze złości nawet go nie zapamiętałem dokładnie, byłem już drugi raz kasować błąd i po 10 minutach kontrolka znowu się zaświeciła. Co może być nie tak, gdzie szukać przyczyny??
jedz do dobrego elektryka niech pod siedzeniem pasazera znajdzie kostki od poduszki.kostke nalezy wylutowac i kabelki ponownie zlutowac.na 99,9% masz uszkodzona kostke a konkretnie te metalowe blaszki w niej.ja tez tak mialem i teraz po takim zabiegu jest git.oczywiscie to nie wplywa w zaden sposób na prawidlowe funkcjonowanie poduszki.pozdro
Korczu sam to robiłeś czy byłeś u jakiegoś elektryka?? Mnie też to czeka a nie chce jechać do byle lepszego elektryka żeby mi to spierdzielił albo wyskakiwał z tekstem ze alf nie robiaa i ile taka przyjemność kosztuje
![]()
też podejrzewałem kostki, ale w błędzie było "przedniej prawej"
koszt 150 złNapisał SeBa_145
swietny elekryk jest w czeladzi,maja tam speców od konkretnych marek w tym 2 gosci co zajmuja sie tylko Alfami
Bosch Service-czeladz
Tel.322697043
tamtem blad byl w ojca 156 a ja tez musze sie wybrac tam ponownie bo w moje 147 tez sie zapala czasami kontrolka od airbagu :?
ja tez mialem w prawej przedniej.Napisał regaciarz
kostki pod fotelami były najmniej podejrzanym elementem, ale teraz przejrzę je w pierwszej kolejności
na pewno to jest przyczyna.Kolega z Alfa Pomorze tez tak mial i mowil ze u niego pomogło psikniecie WD 40 próbowałem ale jednak u mnie bez elektryka sie nie obeszło.pozdrawiam
no to ładnie sobie mechanior krzyknął za lutownie kilku kabelków.Napisał Korczu
roboty na 30 min.
mój mechanik polutował mi i nawet na browara nie chciał ode mnie![]()
Panowie u mnie tez sie świeci ta kontrolka, a wiec mam zamiar polutować kabelki. I moje pytanie brzmi.. Czy po tym zabiegu powinna kontrolka zgasnąć czy muszę jechać na komputer w celu kasowania błędu?
Pozdrawiam
Jakiś czas temu AR 156 1.9 JTD, później AR 166 2.0 V6 Turbo - kawaler
obecnie 159 SW 1.8 - żonaty