wyciagmij po prostu cały mechanizm na zewnatrz, nie ma zbyt wiele pracy, a wszystko bedziesz miał pod reką>
pzd.
wyciagmij po prostu cały mechanizm na zewnatrz, nie ma zbyt wiele pracy, a wszystko bedziesz miał pod reką>
pzd.
I tak musis wyciagnac bo silniczek, slimak i prowadnice to jednosc.
Wiec aby gdzies cos zawiesc to musisz calosc zdemontowac
A mysle ze wiekszosc elektronikow "fachowcow" da sobie z tym rade - tzn ja korzystalem z uslug znajomego, ale nie wydawalo sie to zbyt skomplikowane
Chociaz na tym sie osobiscie nie znam.
No właśnie jak się do tego "dokopałem" to cały ten mechanim mnie przeraziłW sumie to najbardziej to, że całość jest schowana pod blachą, a miałem na to taki pomysł, że raczej wszystko będzie na wierzchu. Mówi się trudno... i zacząłem się zabierać za wykręcanie całości, ale elektryk, do którego nie mogłem się wczesniej dodzwonić, akurat do mnie oddzwonił i powiedział, żebym nic nie wykręcał, bo on sobie to sam chce zobaczyć. No więc zostawiłem bellę w garażu taką rozebraną i czekam do wtorku. Napiszę wtedy co sie okazalo felerne, bo narazie taki laik jak ja nic rozsądnego nie jest w stanie powiedzieć.
Dzięki za wszystkie porady. Pozdrawiam
Witam ponownie!
Podnoszenie szyb już działa. Niestety nie mogę napisać co było uszkodzone, ponieważ samochód pod moją nieobecność odebrała moja dziewczyna i jedyne co mi powiedziała, to że coś tam spadło. Ponieważ sam nie znam tego mechanizmu bo go nie rozkręcałem, to nie potrafę powiedzieć co dokładnie.
Dzięki za pomoc.
Pozdrawiam, Adrian
ja bym stawiał że kończą się szczotki ja już z tym walcze drugi miesiąc wymieniłem jedem komplet to dzisiaj mi padła druga strona :/
jeżeli nie wymienił ci na nowe a tylko wyczyścił czy cos w tym stylu to problem za niedługo powróci sam tak miałem
Czyszczone było, ale tylko tak ogólnie cały mechanizm z paprochów i kurzu. Natomiast samo uszkodzenie, polegało tylko na tym, że spadła jakaś część, o czym nie potrafię więcej napisać, bo nie chcę jechać do elektryka i go zamęczać pytaniami, bo ma facet swoje zajęcia. Szkoda, że nie mogłem odebrać go sam, wtedy mógłbym powiedzieć w czym tkwi problem.
pewnie wyskoczyła sprężynka![]()
sorry, że podbije temat - mam ten sam problem - lewa szyba ani drgnie, nawet przy charakterystycznym otwieraniu i zamykaniu drzwi się nie rusza - a w gt wiadomo, że się delikatnie opuszcza i podnosi aby chronić palce przy zamykaniu i otwieraniu drzwi. W każdym razie nawet nie drgnie teraz ;/ najpierw padło, potem samo się naprawiło jak pstrykałem guzikiem.. po 30 minutach znowu padło i już 2 dzień nie działa, więc pora się tym zająć.. sam raczej nie będę odkręcał, widziałem, że są tam jakieś zatrzaski, które można łatwo uszkodzić.
pytanie orientacyjne - jaki może być koszt tego u elektryka aby się nie dać naciągnąć? ew. co mógłbym sam zrobić aby się upewnić czy to nie jakaś drobnostka.
sprawdz polaczenie pomiedzy drzwiami a słupkiem, wystarczy rozlaczyc wiazke,
uwazaj to polaczenie jest bardzo trudno polaczyc ponownie.
pzd.
ja bym stawiał na szczotki, miałem identyczne objawy