Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Temat: 156 jtd czy warto kupować do 15tyś???

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Brzesko
    Auto
    Alfa Romeo 159 Ti JTD Alfa Romeo GT 1.9 JTD

Domyślnie

ja dałem za obecnego jtd 7300 pln ku mojemu zdziwieniu sprzedajacy przyznał sie ze zrobie zawias bo jest skonczony i bede smigał bez problemu,miał racje po powrocie do domu z wawy gdzie ja zakupiłem kompletny zawias kosztował mnie 560pln do przodu plus klocki i tarcze ponad 300pln, rozrzad i turbo oraz rozrusznik i sprzegło byly robione na co sprzedajacy dał faktury naprawy i teraz wymiana oleju filtry rejestracja oc i mam super belle za ponad 10000pln http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...d_tomrk_r.html i wiem co mam dobre a czego mogę sie spodziewać. możesz zrobic jak ja albo kupić igiełke za 15000pln a potem sie dopiero okaze że ....... pozdrawiam
    'Nie uważaj się za fana motoryzacji póki nie kupisz Alfy,póki nie doświadczysz huśtawki bólu,rozczarowania i agonii po krótkiej chwili gdy wszystko jeszcze działało i byłeś na dobrej drodze'
    Jeremy Clarkson

Użytkownik Romeo Avatar michałsnk
    Mieszka w
    w Sanoku
    Auto
    W domu : Terenówka, Alfa Romeo 156 JTD 105 ps 255Nm,Berlingo 1.9D (XUD) wolnossące.

Domyślnie

JTD powiem tak Fiat był prekursorem common rail i go wprowadził do swoich aut co za tym idzie ten układ jest dopracowany i trwały np. moja u mnie w domu jest egzemplarz 105 konny , ale ma moment 250 Nm i sprawuje się super , potencjalne naprawy czy bieżące koszty utrzymania wcale nie muszą oznaczać rwania włosów z głowy czy prezentować takiego obrazu jaki prezentują stereotypy ja bym kupił taką za 12 i te 3 przeznaczył na wymianę rozrządu oleju serwisu klimatyzacji i zakupu przyzwoitych opon lub jakiś lepszych ( indywidualne podejście jakie są jakie , dla kogo ..) , druga opcja wydaj całe 15 i zaufaj sprzedającemu , ale pamiętaj nie ma aut '' że tankujesz i lejesz '' nie można też rozpaczać , że poszła uszczelka pod głowicą , czy stuka coś to jest wpisane w życie zmotoryzowanych także głowa do góry i odwagi powodzenia w szukaniu...tak apropo moja pochodzi z http://www.autosammy.be/nl/

robertos
    Gość

Domyślnie

Dziękówa chłopaki, jestem dopiero na etapie poszukiwan , patrze i patrze w tym momencie jestem w holandii i prawe mówiąc ceny mnie szokują.Dopiero teraz zdaje sobie faktycznie sprawę, jakie to muszą być te niektóre igiełki oferowane przez handlarzy.... No ale głowa do góry i w droge dalej szukać

Kacper_156
    Gość

Domyślnie

ja sprzedalem swoja tydz temu za 14 tys grudzien 2002 bardzo zadbana i dopinwestrowana . Klient zadowolony ja natomiast kupilem od znajomego paska w TDI za 10 000 i tez jestem zadowolony

Użytkownik Ogier Avatar cichy83
    Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    w planach 159

Domyślnie

Ja mam moją JTD 1.9 105kucy od września 2010, jestem bardzo z niej zadowolony, koszta jakie włożyłem to rozrząd ok 350zl wymiana 200zł a nie jak w ASO 900zł ;D, tarcze klocki oleje filtry całość zamknęła się ok 1100zł. Na chwilę obecna czeka mnie zawieszenie przednie,tarcze i klocki ale to kolej rzeczy w każdym aucie. Silnik ma przejechane 205tyś. i na chwilę obecną pracuje jak należy zero dymka z rana czy kiedykolwiek. Naprawdę z ręką na sercu polecam samochodzik, jazda to sama rozkosz tak wyglądała po zakupie http://www.forum.alfaholicy.org/album.php?albumid=708

Użytkownik Romeo Avatar maciekm88
    Mieszka w
    Słupsk/Kępno
    Auto
    156 2.4 JTD 2003r

Domyślnie

kupiłem Funię 2 miesiące temu. za 10tys. 3tys już włożyłem, jeszcze 1tys i będzie idealna. calutkie zawieszenie zrobiłem, włącznie z amorkami, ze wszystkim. a przyjemność z jazdy...nie wiem czy da się ją porównać do innego auta. wcześniej miałem 3 ople vectry i myślałem że to są wygodne auta. miałem też jedną honde prelude IV gen która zwracała na siebie uwagę...ale nie w taki sposób jak AR. polecam

Użytkownik Romeo Avatar NightDay
    Mieszka w
    Zgorzelec/Gunzburg DE
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD 119kw ROSSO

Domyślnie

Z wygodą jazdy to jest na bakier w alfie za to nadrabiają mocno dynamiką i pewnością prowadzenia, mówiąc o tych mocniejszych motorach.
    To generalnie już sporaśno włożyłeś maciekm88 biorąc pod uwagę że cena nie była okazyjna jaką zapłaciłeś.Jednakże mówiąc o vectrach kuzyn właśnie sprzedał AR 156 98r 2.4jtd bo miał dosyć usterek itd a jest mechanikiem i kupił vectre kombi 99r.silnik DTI 1.9 ,ponoć mega zadowolony jest ,jednak fakt że nie ma dynamiki jak w alfie miał.Każdy chwali swoje .Alfa ma to do siebie że nie lubi dziur no ale niestety coś za coś wygląd urok dynamika kosztem komfortu i wydatków na zawieszkę

Użytkownik Ogier Avatar cichy83
    Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    w planach 159

Domyślnie

Na dziury to jest land rover a nie żadna inna osobówka. Zakładając do alfy porządne zawieszenie też nie ma problemu. A i nie mów że alfa nie ma komfortu jazdy, no bez przesady.