U mnie włącza się dopiero koło 100 C Tzn wskazówka jest na kresce pomiedzy 90 a 130 Czy to normalne?
U mnie włącza się dopiero koło 100 C Tzn wskazówka jest na kresce pomiedzy 90 a 130 Czy to normalne?
Dodam,że Alfa jest swiezo po wymianie termostatu bo wczesniej to nawet do 70C nie chciala sie rozgrzać.
Tak ma właśnie być.
U mnie wlacza sie zaraz po przekroczeniu 90 stopni.
Pozdrawiam
LSTOMAS najprawdopodobniej masz uszkodzony przekaźnik wentylatora , który nie załącza pierwszego biegu. Wentylator powinien włączyć się po przekroczeniu nieznacznie 90 stopni , a jego drugi bieg właśnie tak jak napisałeś ( między 90 a 130 ).
taif chyba masz rację bo nigdy nie widzialem zeby wiatrak pracowal na 1 biegu Jak sie wlacza to odrazau na maxa (miedzy 90 a 130) A powiedz mi jeszcze co to jest ten przekaznik gdzie on sie znajduje (moze jakas fotka ?) i gdzie dostac taki przekaznik ?![]()
Przekaźnik ten znajduje się na obudowie chłodnicy ( z lewej lub prawej strony, taka jakby zielona nieduża rurka ). Ja kupywałem w ASO , nie jest drogi . Płaciłem coś ponad 50 zł jeśli dobrze pamiętam ( 2 lata temu ). Pierwszy lepszy mechanik powinien Ci to wymienić bez problemu.