Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 42

Temat: Alfa Romeo 147 1.9 JTD Prośba o pomoc przy zakupie

Użytkownik Romeo Avatar dadasiek
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    :-)

Domyślnie

jeśli masz pieniądzę i wsadzisz tam dobrej jakości zawiechę (TRW), wymienisz rozrząd i resztę drobnostek to zostawiłbym sobie alfę. po tych zabiegach pojeździsz nią jeszcze sporo, chyba że stanie się nagle coś "niedobrego". ale tego nigdy nie przewidzisz

co do wymiany "na już" - z rozrządem nie ma co czekać. myślę, że to sprawa do jak najszybszego załatwienia. filtr olejowy to nie jest duży wydatek - poza tym przy wymianie rozrządu zmienisz olej więc filtr też by wypadało.
    wahacze - tu już zależy jak one wyglądają. czy mają luzy (jak duże?), czy tylko skrzypią...

przebieg przebiegowi nie jest równy wszysto zależy kto jak dba i dbał wcześniej.

pozdrawiam,
    Adam

Moonika
    Gość

Domyślnie

rozrząd wymienię... takie były plany.. ale czy ta korozja filtru nie oznacza czegoś niedobrego? luzy jakies są... ale nie skrzypi mi nic... ile kasy potrzebuje na to zawieszenie ??? facet napisał: wahacze górne luz, tuleje wahaczy dolnych tylne, wahacz poprzeczny lewy tył, .. i co z tym oberwanym wydechem ? czy to prawda , że te silniki sa słabe.. i góra 250 000 mogą przejechać ?

Mieszka w
    Gliwice
    Auto

Domyślnie

wahacze górne, TRW to ok 190 zł za sztukę (czyli 380 zł) - kompletny przód to ponad 1000 - 1100 zł
    tył jest tanszy, ale to też 500 zł (VEMA) za kompet

nie rozumiem o co chodzi z korozją filtra oleju (filtr to 20 zł). pucha filtra skorodowała czy co ?

co do wydechu to zależy co się oberwało. nie wiesz ?

pozdrawiam,
    Adam

Moonika
    Gość

Domyślnie

niby pod lakierem filtra korozja.. tyle mi powiedział, a ja się trochę zestresowałam ... i nie dopytałam ( głupia ja!!! ;/ a wydech.. to tez nie wiem.. facet mi zaczął mówić o tym przekręconym silniku.. i że te silniki do 250 000 dochodza i juz miałam po temacie :/

Mieszka w
    Gliwice
    Auto

Domyślnie

ja pier%^&& co za mechanior...

podjedź tutaj : http://www.zumi.pl/1541876,M__Cars_M...rze,firma.html
    powiedz, żeby przetrzepali Ci auto i napisali co jest do zrobienia. ja tam serwisuję Alfę. to są moi znajomi którzy znają się na rzeczy (jeden z nich ma alfę).
    najlepiej jakby Michał Ci sprawdzał

pozdrawiam,
    Adam

Moonika
    Gość

Domyślnie

to nawet na mojej ulicy jest !!! czyli na stacje kontroli pojazdów mam podjechać ? bo chyba dobrze myślę.. ?

Mieszka w
    Gliwice
    Auto

Domyślnie

nie

wyżej troszkę.
    gdy zjedziesz z Wolności, jedziesz ok 150 metrów i jest uliczka w lewo. jedziesz nią z 300 - 400 metrów (po prawej masz działki o ile się nie mylę).
    i na samym końcu tej uliczki, po lewej stronie jest mechanik.

pozdrawiam,
    Adam

Moonika
    Gość

Domyślnie

teraz nie kojarzę.. jak się z wolnosci zjeżdża na dół.. to jeden jest na rogu.. a potem niżej juz jest ta stacja... ale przecież trafie to moje tereny bardzo Ci dziękuje ! może nawet wracając z pracy wstapie sie pokazać.. dzis juz z jednym mechanikiem jestem umówiona.. ale wiedzac, że mam warsztat " pod blokiem" jest mi lżej. A czy ty bys sugerował sie przebiegiem... ? 190... to nie mało...

Mieszka w
    Gliwice
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Moonika Zobacz post
    teraz nie kojarzę.. jak się z wolnosci zjeżdża na dół.. to jeden jest na rogu.. a potem niżej juz jest ta stacja... ale przecież trafie to moje tereny bardzo Ci dziękuje ! może nawet wracając z pracy wstapie sie pokazać.. dzis juz z jednym mechanikiem jestem umówiona.. ale wiedzac, że mam warsztat " pod blokiem" jest mi lżej. A czy ty bys sugerował sie przebiegiem... ? 190... to nie mało...
    ale jedziesz 150 metrów w doł i na lewej zjedź w uliczkę
    jasne że bym się sugerował ale to nie byłby dla mnie priorytet. ważniejszy jest ogólny stan czy też jego "zmęczenie".

pozdrawiam,
    Adam

Moonika
    Gość

Domyślnie

ja nie jestem teraz w stanie tego obiektywnie ocenić... jeździ sie dobrze... ale to juz 10 letnie auto...poza tym w mojej świadomości jest już ta wiadomość że ma 80 tys wiecej...