Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Temat: Uszkodzili mi lalke... a tak dbałem...

jkm
    Gość

Domyślnie

Moja Belle tez uszkodzono... Kobita wyjeżdżała z drogi podporządkowanej i niestety mnie nie zauważyła. Efekt? - Lewe tylne drzwi + tylne nadkole do roboty (nie nie moja bella nie poczuje żadnego kitu na sobie)
    Ale z tym central zamkiem tez mam tak. Pełny automat wystarczy tylko dobrze trafić Otworzy się i po 1-2 sek znów się zamknie. Tak w kolko. Czasem mam nawet problem otworzyć/zamknąć kluczykiem, bo często nie łapie centralka.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar kini007
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Alfa Romeo 146 1.6 Boxxerr :))

Domyślnie

Nie ma sie czym martwić, troche kombinacji i można dobrze na tym wyjść zwłaszcza, jeśli zasięgniesz opinii u specjalnych firm, które zajmują się tym biznesem tj. odzyskiwaniem odszkodowania od niezawsze uczciwych ubezpieczalni

jkm
    Gość

Domyślnie

Mam pytanko cd. ubezpieczyciela.... Szanowny pan z ubezpieczalni wyliczył ze robocizna (wyciskanie drzwi na wzmocnieniu + odkształcona linia na tylnych drzwiach w AL 146 + wyciskanie kawałka nadkola) wyniesie 125 zł + malowanie każdego elementu to 200 zł. Jak to jest? Mam prawo się odwołać? Ubezpieczalnia to Warta.... A naprawa całości faktycznie wyjdzie mnie ok 650 zł. Nie chciałbym do tego dopłacać....

Użytkownik Romeo Avatar dadasiek
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    :-)

Domyślnie

Cytat Napisał jkm Zobacz post
    Mam pytanko cd. ubezpieczyciela.... Szanowny pan z ubezpieczalni wyliczył ze robocizna (wyciskanie drzwi na wzmocnieniu + odkształcona linia na tylnych drzwiach w AL 146 + wyciskanie kawałka nadkola) wyniesie 125 zł + malowanie każdego elementu to 200 zł. Jak to jest? Mam prawo się odwołać? Ubezpieczalnia to Warta.... A naprawa całości faktycznie wyjdzie mnie ok 650 zł. Nie chciałbym do tego dopłacać....
    nawet powinieneś się odwoływać !
    pierwsza wycena to jest jakaś kpina.
    sam w marcu miałem kolizję i winowajca był ubezpieczony w Warcie. udało mi się dojść swego jednak kosztowało mnie to sporo nerwów i sporo czasu, poza tym musiałem zaplacić z własnej kieszeni za drugą wycenę (warta nie zwraca za to kasy).

u Ciebie widzę, że kwota nie będzie za duża jednak i tak życzę cierpliwości i powodzenia.

pozdrawiam,
    Adam

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

oddaj do dobrego warsztatu na naprawę bezgotówkową i oni już tam potrafią zadbać o swój interes

bo przy tak małych kosztach szkoda babrać się w wyciąganie kasy

ale odwołanie możesz napisać - może coś podniosą
    ( te 200zł - to za malowanie wszystkich trzech elementów policzyli ?? )
    Ostatnio edytowane przez bocian ; 15-07-2011 o 08:19

Użytkownik Znawca Avatar marshall
    Mieszka w
    śląsk kręcę się tu i tam
    Auto
    jakieś alfy

Domyślnie

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    oddaj do dobrego warsztatu na naprawę bezgotówkową i oni już tam potrafią zadbać o swój interes

bo przy tak małych kosztach szkoda babrać się w wyciąganie kasy

ale odwołanie możesz napisać - może coś podniosą
    ( te 200zł - to za malowanie wszystkich trzech elementów policzyli ?? )
    dobry warsztat to tez nei gwarancja najlepszy przykład piotras i jego oddanie do ASO alfy romeo do katowic lampa podróbka jasna a miał z ciemnym środkiem zderzak "czajna tałn" itp... ah szkoda belli ale Ty masz sprawce a mi ktos uderzył i uciekł to dopiero jest wqrw
    Zaczęło się niewinnie od pięknej 147 po 30sztuce tej marki stwierdzam że virus Alfa działa
    Aktual:
    AR 166FL 3.0 v6
    AR GT
    AR 166FL 2.4jtd 20v
    Zastava 750

Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Cytat Napisał marshall Zobacz post
    dobry warsztat to tez nei gwarancja najlepszy przykład piotras i jego oddanie do ASO alfy romeo do katowic
    toż to zaprzeczenie samo w sobie
    dobry warsztat - aso katowice
    ganinex Kce jest do bani ( i było odradzane na forum jeżeli chodzi o naprawy )

a kwestia nr 2 - jako część oryginalna do jego AR występuje "jasna" lampa jak się nie mylę więc założyli mu taką jaka powinna być fabrycznie

jkm
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    te 200zł - to za malowanie wszystkich trzech elementów policzyli ??
    Nie za każdy element (o tyle dobrze). Ale liczyli dwa elementy nie trzy... Ale co się tak orientowałem po znajomych lakiernikach to za malowanie powinienem liczyć 250. A jeśli jestem upierdliwy to nawet 3 stówy (lakiernik pedancik).

Ale nas slonzokow kantujom warszawioki....

Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto

Domyślnie

to pisz odwołanie

strusiek
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał jkm Zobacz post
    Nie za każdy element (o tyle dobrze). Ale liczyli dwa elementy nie trzy... Ale co się tak orientowałem po znajomych lakiernikach to za malowanie powinienem liczyć 250. A jeśli jestem upierdliwy to nawet 3 stówy (lakiernik pedancik).

Ale nas slonzokow kantujom warszawioki....
    Za 250 to u nas paznokcie mógłbyś pomalować. Minimum to 3,5 paki za element. Słabe było to puknięcie jak elementy do klepania a nie do wymiany.

Ale chyba nie byłeś w Wa-wie do wyceny ? Więc miej pretensje raczej do ziomala Ja bym to bezgotówkowo a ASO załatwił.