Dzięki za radę.
A gdzie w Alfie 156 (po liftingu wnętrza) znajduje się czujnik do którego należy "strzelać" pilotem?
Dzięki za radę.
A gdzie w Alfie 156 (po liftingu wnętrza) znajduje się czujnik do którego należy "strzelać" pilotem?
Nie koniecznie zmiana baterii pomoże ;//
Alces1 ja miałem to samo, kontrolka mrugała normalnie a pilot nie łapał.. Tak więc prawdopodobnie u Ciebie jest to samo, trzeba przylutować przyciski do płytki w kluczyku, kazdy elektronik ci to zrobi.. Tylko najlepiej rozmontuj kluczyk sam bo oni go zmasakrują tak jak mnieMiałem ten problem z dwoma kluczykami i za każdym razem pomogło, tylko najpierw kup dobrą baterię i sprawdź
![]()
Być może już były wcześniej nie wiem, ale chciałem żeby było wiadomo o co chodzi bo wiemNapisał Kosiar
że w tych starszych były też normalne kluczyki.
Rozebrałem kluczyk, a potem ponownie go zmontowałem i... zadziałałTo trochę niepokojące jak dla mnie. Jutro kupię mimo wszystko nową baterię. Jeśli będzie działał nadal bez problemów, to OK. Jeśli nie, to wówczas nowa bateria potwierdzi teorię Daniela i oddam kluczyk do znajomego elektronika. (na szczęście mam dwa!)
Pozdrawiam.
- Rafał
Dodam tylko że styki tych przycisków nie muszą być urwane, trzeba tylko je wzmocnić/poprawić. Chociaż raz miałem tak że odpadły całkiem, i kluczyk wcale nie działał ale po przylutowaniu było git![]()
kumpela ostatnio dostała u Edka w 3BNapisał adasco
... a to moja historia AR : 155 2.0 TS, 164 3.0 V6, 166 2.4 JTD
a wracając do przycisku mam ten scyzoryk jest przycisk od drzwi i od bagaznika , ryglowanie drzwi to już z przyzwyczajenia z bardzo daleka słyszę :mrgreen: ale czy awaryjne nie powinny mignąć ? Jak jest u was ?
U mnie jak zamykam to sie zapalają i gasną po ok. 3s, a jak otwieram to mrugają dwa razy krótko.
Podczas otwierania bagażnika nie mrugają (ale nie wiem czy o to Ci chodziło)Napisał Kosiar
no bo u mnie słychać tylko jak się drzwi ryglują i tyle nigdy nie miga ani przy drzwiach ani przy bagażniku