Kupuje się ją bo się podoba.Napisał gonzo
Natomiast należy mieć świadomość, że nie jest to japońska jakość.
Kupuje się ją bo się podoba.Napisał gonzo
Natomiast należy mieć świadomość, że nie jest to japońska jakość.
mysle ze kolega rozreznal sie w temacie makaronu i dlatego zadaje takie a nie inne pytaniaNapisał J@rek
![]()
kupno samochodu z drugiej reki zawsze wiaze sie z ryzykiem a co dopiero alfa z nie pewnego zrodla...
ja kupilem alfunie od kolesia co sie zna na marce i wie co w trawie piszczy :wink: zeby nie zalowac musisz dobrze auto sprawdzic a koszty ekspoloatacji to juz inna sprawa :wink:
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva
a to co za bełkotNapisał J@rek
przeciesz z tą eksploatacją nie jest aż tak źłe....jak wszystko ok to lać i jeździć...
Zaraziłem się wirusem alfa
W moim przypadku Alfa jest również pierwszym samochodem, w odróżnieniu od kolegi ja wogóle nie brałem pod uwagę zakupu samochodu tej marki, a dziś jestem niesamowicie zadowolony. Po zakupie tylko wymiana podstawowych rzeczy i już ponad rok autko hula że hej. Co do napalania się to w moim przypadku było tak że gdy ją zobaczyłem to już nie chciałem żadnego innego, ale kupując auto miałem ze sobą kumpla który ma pojęcie o samochodach i zimnym okiem oceniał czy aby napewno się opłaca.
Tak że proponuję wybierając się na zakupy wziąć ze sobą kogoś kto się zna, potrafi dobrze i na zimno (bez emocji), ocenić czy dokonujemy dobrego wyboru. A i zawsze można o jakiś warsztacik zahaczyć na oględziny, no chyba że ktoś się nie zgodzi to takiemu podziękować.
Była: 145 - 1,3 Boxer
Jest: 156 - 1,9 JTD SW
Może w takim razie, sprytniej rozejrzeć się za 1,4/1,6TS lub za Boxerem (zwłaszcza 1,6). Koszty eksploatacji (części + paliwo, ect.) będą niższe niż przy 2,0TS a radość z jazdy nie mniejszaNapisał UTUHENGAL
.
FORZA ITALIA !
to ja sie pochwale moi panowie , ja kupiłam prawie rok temu moją pierwszą samochodzinę bez żadnej sensacji czy motylków w brzuchu na jej widok , jedynie cena była zachecająca 2700 zł , TAK zł polskich ! i to z gazem...
dopiero jak zaczęłam jeżdzić..no..mniamniusio...
teraz wiem , że nastepna też będzie alfa ...ale ta póki co rok bez żadnych poważniejszych dolegliwości..nic tylko lać i jeżdzić...
pozdrowionka dla alfiarzy
basiek
AR146 1.4 boxer96
basiek333, chcesz powiedzieć, że kupiłaś swojego Boxera za 2,7k zł i nie trzeba było nic przy nim robić (tzn. dokładać)? Nic tylko pogratulować.
FORZA ITALIA !
To ładnie..ja niestety musiałem do swojej troszkę dołożyć...ale i tak innego autka bym nie chciał
Zaraziłem się wirusem alfa
ja bym sie musiał dobrze zastanowic nad nastepna alfa mam watpliwosci co do alfy