Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 46

Temat: Co wybrac 147 czy 156sw - pomocy :s

Użytkownik Znawca Avatar PiterR
    Mieszka w
    Wadowice/Kraków
    Auto
    Była - AR147..

Domyślnie

147 bardzo fajne auto, ale tak jak wspomnieli poprzednicy - trochę mało miejsca. Ja się niby już w Krakowie parę razy przeprowadzałem i jakoś sie pomieściłem, ale było czasami ciężko. A jak jeszcze myślisz o dzieciaku to zdecydowanie kupuj SW.
    Today we are living our future memories..

Użytkownik Znawca Avatar SCHNNAZZI
    Mieszka w
    Biłgoraj
    Auto
    Fiat Tipo 2020 bianca

Domyślnie

Cytat Napisał 156X Zobacz post
    mam 156 SW i fakt nie jest to ani omega ani mondeo kombi ale daje rade... ja to nazywam większy hatchback...
    Exactly! To przedłużony hatchback No i nic tak ładnie nie wygląda. Wszyscy polecają SW więc już chyba wiesz co kupić.
    Fiat Tipo 2020 - Alfa Romeo 916 Spider 1996 - Ducati Multistrada 1100 2007 - Fiat Ducato Autolaweta 2002 - Nissan Leaf 2013
    Mam chorobę zwaną ITALIA

martusia
    Gość

Domyślnie

To ja będę odmieńcem i polecę 147

Użytkownik Rowerzysta Avatar treboR L
    Mieszka w
    W-wa
    Auto
    AR Stelvio pełna opcja

Domyślnie

Przychylę sie do ogółu. W Twoim wypadku 156 to jest to .

Użytkownik Maniak resoraków Avatar nietyx
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    .

Domyślnie

Tak czytam i da się wywnioskować z tego że każdy ciągle się przeprowadza, wozi wielkie bagaże itp. Kiedyś ludzie się w małych pudełkach mieścili z bagażami za parę lat to chyba każdy będzie dostawczym jeździł. Weź pod uwagę też ile razy będzie woził powietrze że sobą a ile razy będziesz pakował się porządnie do auta

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Ja mniej więcej mam podobne podejście - większość czasu jeżdżę sam, a i na wyjazd w 3 osoby do 147 załadowaliśmy się bez jakiegokolwiek problemu dlatego zdecydowałem się na 147. Aczkolwiek gdy ostatnio musiałem przewieźć blachę 2mx1m i nie było łatwo ale daliśmy radę (w 156 pewnie byłby ten sam problem). Jak raz na rok będzie gdzieś trzeba pojechać z żoną i dzieckiem zabierając całą masę bagaży oraz wózek itp to do 147 można bagażnik na dach kupić i na tą sposobność zamontować.

ViP Znawca Avatar Rigidigi
    Mieszka w
    SB oraz WX..Y
    Auto
    166 Q2 2.5 V6, była 145 1.6TS, była 147 1.6TS

Domyślnie

To może i ja się wypowiem..
    Mam 1.5 roczego dzieciaka i do wszelakich podróży używamy 147 3d. Myślałem nad zakupem 156SW właśnie ze względu na dziecko i rzekomo większy bagażnik.

Pewnego razu w czasie pobytu w warsztacie Pablo wziąłem miarkę i zmierzyłem bagażniki w swojej 147 i w 156SW. I ku mojemu zaskoczeniu okazało się, że bagażniki w obu samochodach są podobnej wielkości. W 147 bagażnik jest nawet szerszy.. W 156SW bagażnik jest większy jedynie o tą "wnękę" tuż za siedzeniami, w której można zmieścić torbę na laptopa.. Do tego ostry skos klapy bagażnika spowodował, że szybko porzuciłem plan przesiadki ze 147 na 156SW. To nie ma najmniejszego sensu! Jeśli ktoś dopiero kupuje samochód to ok może wybrzydzać, ale bagażniki w 147 i 156SW są podobnej wielkości, a zaryzykuję stwierdzenie, że bagażnik w 147 jest bardziej ustawny, bo jest dość głęboki.

Czy się kupi 147, czy 156SW przy podróżach z większą ilością bagażu wózek i tak będzie musiał jechać na przednim siedzeniu.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Brzesko
    Auto
    Alfa Romeo 159 Ti JTD Alfa Romeo GT 1.9 JTD

Domyślnie

tak tak pojemność bagażowa mierzona od zasuwy bagażnika w SW jest pare litrów mniejsza nawet od 156 sedana

---------- Post added at 10:30 ---------- Previous post was at 10:28 ----------

Pojemność bagażnika: 378 dm3 (sedan), 360/1180 dmł (kombi)
    'Nie uważaj się za fana motoryzacji póki nie kupisz Alfy,póki nie doświadczysz huśtawki bólu,rozczarowania i agonii po krótkiej chwili gdy wszystko jeszcze działało i byłeś na dobrej drodze'
    Jeremy Clarkson

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Tylko, że w kombi SW możesz złożyc siedzenia i możesz przewisc wieksze graty, sam z tego ostatnio musiałem je rozkładac, wóżek wchodzi mi łatwo bez rozkrecania, a do 147 cieżko było zapakowac ten sam wóżek.... Przetestowane osobiscie.

Ach i jeszcze jako posiadacz byłej 156 sedan i teraźniejszej 156 SW to na sedana bym już nie zamienił, bo bagaznik taki sam ale włożyc tam cos wiekszego to porażka ze wgledu na mały otwór... A i SW jako kombi wygląda bardzo ładni, nawe mi to znajomi ostatnio mówili, że mało które kombi wygląda tak ładnie

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

ja też polecę 147 będziesz chciał wpakować więcej to tylną półkę zostawisz w domu i ładuj po dach.. byle bezpiecznie dla pasażerów na tylnej kanapie..
    prawda jest taka, że nowoczesne wózki już nie zajmują całego bagażnika a tylko małą jego część.. bo nikt już nie jeździ z gondolą, częściej wybierane są nosidełka!
    Bierz 147 5d i będzie ok
    Pozdrawiam