Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: rodzaj emblematu

devilmaycry
    Gość

Domyślnie rodzaj emblematu

jako, że na forum nie mogę się dogrzebać mam pytanie odnośnie rodzajów emblematu. czy w 156 wszystkie były takie same? a dokładnie czy obwódki/krawędzie i napisy zawsze były złote? dodam, że ja w swojej alfie mam na tylnej klapie emblemat ze srebrnymi obwódkami, napis też jest srebrny.

tomek_murawski
    Gość

Domyślnie

Pewnie dlatego masz srebrne ponieważ z biegiem czasu złoto wypłowiało i zmieniło barwę, albo poprzedni właściciel dokonał jakiejś modyfikacji. Logo to symbol marki i musi mieć takie kolory a nie inne. A z przodu jakie masz kolory?

devilmaycry
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał tomek_murawski Zobacz post
    Pewnie dlatego masz srebrne ponieważ z biegiem czasu złoto wypłowiało i zmieniło barwę, albo poprzedni właściciel dokonał jakiejś modyfikacji. Logo to symbol marki i musi mieć takie kolory a nie inne. A z przodu jakie masz kolory?
    wątpię, że złoty wypłowiał, bo reszta kolorów jest ok. z przodu natomiast odwrotnie kolorów nie ma, a obwódka jest złota, stąd moje zdziwienie i pytanie. kiedyś znalazłem na forum - nie jestem pewny czy na tym -temat o emblematach, w którym była mowa o ich rodzajach. Na allegro nie widziałem ze srebrną oprawką, a zależy mi żeby mieć obie takie same.

Użytkownik Znawca Avatar SCHNNAZZI
    Mieszka w
    Biłgoraj
    Auto
    Fiat Tipo 2020 bianca

Domyślnie

Daje sobie głowę uciąć że nie było czegoś takiego jak srebrne obwódki. To wymysł poprzedniego właściciela. Kupuj zniszczony znaczek i naklejkę z forum i masz super logo za min. połowę ceny.
    Fiat Tipo 2020 - Alfa Romeo 916 Spider 1996 - Ducati Multistrada 1100 2007 - Fiat Ducato Autolaweta 2002 - Nissan Leaf 2013
    Mam chorobę zwaną ITALIA

Użytkownik Romeo Avatar maciekm88
    Mieszka w
    Słupsk/Kępno
    Auto
    156 2.4 JTD 2003r

Domyślnie

a gdzie można kupić tą naklejkę? bo nie widzę w sklepie?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

tomek_murawski
    Gość

Domyślnie

Dokładnie za nieduże pieniądze bardzo porządnie wykonana naklejka, ja mam je prawie rok i pomimo różnych warunków atmosferycznych oraz różnych sposobów mycia samochodu trzymają się bezdyskusyjnie, a i same kolory nie uległy zmianie. Ja wziąłem 3 w razie jakby któraś się odkleiła czy coś, ale jako, że nic takiego nie miało miejsca, to wylądowała na obudowie laptopa. Zgadaj się z kimś z Twojej okolicy, to za jednym zamachem zamówicie więcej sztuk, więc przesyłka jedna, a i miły gratisik dostaniecie.

devilmaycry
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał tomek_murawski Zobacz post
    Zgadaj się z kimś z Twojej okolicy, to za jednym zamachem zamówicie więcej sztuk, więc przesyłka jedna, a i miły gratisik dostaniecie.
    nie wiem czy tak nie trzeba będzie zrobić. Zwolennikiem modyfikacji emblematu nie jestem, bo logo alfy uważam, że jest bardzo ładne, ale myślę, że mój też jest ok. A prawda jest taka, że jeżeli udałoby mi się znaleźć drugi tak jak mój to niewiele musiałbym do niego dołożyć nie kupując naklejek, a efekt byłby sporo lepszy...