Witam,
Ostatnio pojawił sie problem z moją Bellą.
Witam,
Ostatnio pojawił sie problem z moją Bellą.
Natychmiast sprawdzić stan oleju jeśli jest w normie to pojechać do warsztatu niech sprawdzą ciśnienie na manometrze bo to jest bardzo powazna sprawa
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
Dzięki. Stan full. Olej + filtr zmieniony 2 tys. km temu na 10W40. A nie wiesz może jakie powinno być prawidłowe ciśnienie?
Na rozgrzanym silniku powino wynosić prawie 2 b a na zimnym prawie 5b . jezeli zapala się czerwona kontrolka ( zakładając że jest dobra ) to jest poważny problem
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
W żadnym wypadku nie powinieneś nawet odpalać silnika. Jeżeli powodem świecenia kontrolki nie jest awaria czujnika ciśnienia oleju, to w ten sposób możesz łatwo doprowadzić do zatarcia silnika, no i oczywiście wtedy czeka Cię remont kapitalny. Jeżeli to czujnik się zacina, to sprawa jest prosta. Lepiej jednak dmuchać na zimne - weź samochód na hol i ciągnij do warsztatu.
wg. ksiązki naprawy alfy 156 cisnienie oleju ma być
1.0 - 1.5 bar.
- przy 4000 obr --> 3.5 - 4.5 bar
- czujnik zapala sie przy ciśnieniu oleju 0.2 - 0.5 bara.
Nie podejrzewam w tym przypadku jakiejś poważnej usterki (choć mogę się mylić). Dodam jeszcze że przejechałem z tą dolegliwością ok 100 km i nie zauważyłem żadnego spadku wydajności mocy silnika, jak również jakichkolwiek stuków. Na wolnych obrotach kontrolka mruga nieregularnie od ok. 3500-5000 obr/min.
dziękuję za szybką reakcję, jutro pojadę szukać usterki (ciśnienie, czujnik, pompa)
pozdrawiam,
Nie mozna tak jezdzić w żadym wypadku. Mi kiedys zapaliła się kontrolka więc zawrociłem do domu ale nie dojechałem bo zatarła sie panewka na wale korbowym.winny okazał się filtr oleju, ktory był zapchany i nie przepuszczał oleju.Jeśli u Ciebie silnik nie jest zużyty np. na wale ( na to jednak wskazują objawy)to byc może to pompa olejowa.
A ja podejrzewam że silnik zaczyna się kwalifikować do remontu kapitalnego bo panewki już są wydarte - jak będzieśz dalej tak jeździł to obróci którąś i jeszcze będziesz musiał zainwestować w nowy wał...Napisał maciek_tst
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
moje doświadczenia z tą lampką:
maiłem swoją alfkę z dwa tygodnie, wybrałem się na krótką radosną wycieczke która zakończyła się rozbiciem miski olejowej, kontrolka się zaświeciła ale nawet nie zauważyłem gdyż byłem zajęty utrzymaniem się na drodze. pokonałem z tą kontrolką jakieś 2km i jak już zacząłem zwalniać spojrzałem na zegary i się świeci, w tym samym momencie silnik zamienił się w traktor(orbóciły się dwie panewki na wale). Koszty to 3000zł w tym robocizna, szlif wału, nowe panewki, uszczelki, nowy olej i filtr, nowy rozrząd przy okazji... Jedno wiem więcej żadnej kontrolki nie zlekceważe w tym samochodzie. Oczywiście moja sytuacja jest diametralnie inna i nieporównywalna ale radze jednak nie poruszać się tym samochodem, aż nie znajdziesz przyczyny.