Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Temat: Opony 15"

Użytkownik Maniak resoraków Avatar slider2002
    Mieszka w
    Gniezno
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9JTD 110KM

Domyślnie

www.oponeo.pl
    aniej nie udalo mi sie znAlezc. za 150zl to nie wiem Ale za 200 spokojnie cos kupisz

Użytkownik Romeo Avatar Glovash
    Mieszka w
    CSW w PO
    Auto
    Clio IV GT, A4 B8, Leon

Domyślnie

to jak szkoda Ci kasy na nowe to kup dobre używki
    http://allegro.pl/4-opony-lato-klebe...731463464.html

gregorkrk
    Gość

Domyślnie

Nie kupuj nowych, no chyba ze sie boisz uzywek. ja ostatnio kupilem bridgestony za smieszna kase, moze nie jakies boskie ale daja dobrze rade narazie

---------- Post added at 20:34 ---------- Previous post was at 20:34 ----------

ja bym niezakladal wezszych , jak cos to 195/65

Użytkownik Pirat drogowy Avatar bartstep
    Mieszka w
    Jelenia Gora
    Auto
    AR 147 1,9 JTD 116KM

Domyślnie

Hej...

No to i ja sie doloze (jako praktyk, a nie teoretyk, ktory cos wie i slyszal, ze jego kolega... ).

1. Debica Frigo 2 Directional (zimowka) - opona rewelacyjna. Samochod fantastycznie sprawuej sie w glebokim sniegu. Nawet bloto sniegowe im nie straszne (oczywiscie jesli kierowca ma olej w glowie, a nie tylko w misce olejowej)
    2. Sava Eskimo S3 (zimowka) - mega rewelacja. To chyba najlepsza opona jaka mialem. Mozna jezdzic po nieodsniezonych gorskich drogach (kolo Zlotoryi sprawdza sie na 100%)
    3. Sava Intenso (letnia) - swieta, cicha opona, ktora nie reaguje na zmiany pogody. Swietnie sie trzyma na suchej i mokrej nawierzchni. Nawet na mokrej kostce granitowej. Wada. Niestety dosc szybko sie sciera i wystarcza na jakies 3 sezony.
    4. Goodridge D500 - (letnia) chinska masakra, dla osob, ktore chca szybko spotkac sie z Bogiem. Wiecej komentarza nie trzeba.
    5. Barum Quartaris (wielosezonowe) - wiem, ze zaraz rozpocznie sie wielka dyskusja (dyletantow) na temat stosowania opon wielosezonowych, ale... z punktu widzenia uzytkownika: w lecie opony sprawuja sie SUPER. Nie straszny im goracy asfalt poludniowej Europy jak i deszczowy i dziurawy asfalt rodzimej produkcji. Trzymaja sie swietnie drogi. W zimie doskonale wlasnosci trakcyjne i swietna przyczepnosc (sprawdzone w gorach, a nie w warunkach odsniezonego miasta). Opony cholernie trwale. Nie scieraja sie nadmiernie (jak SAVA). Dodatkowa zaleta jest taka, ze nie trzeba ich wymieniac co sezon.
    6. GoodYear Eagle... (letnie) - raz uzywane, super, ciche, miekkie... fajne na suchy asfalt. Na mokrym lodowisko
    7. Michelin costamPilot (letnie) - REWELACJA... tylko cena zaporowa (wiec nie w Twoim zainteresowaniu)
    8. Debica Frigo 2 (zimowa) - kiepska, nieudana, zla. Zle sie trzyma sniegu, a na dodatek jest bardzo halasliwa.

Jak naprawde zalezy Ci na kasie to zastanow sie nad pkt. 5.
    alfa-klub.prv.pl * Podpiecie do komputera, diagnostyka, kasowanie bledow. Kontakt GG 3127266 * alfa-klub.prv.pl

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Cytat Napisał bartstep Zobacz post
    6. GoodYear Eagle... (letnie) - raz uzywane, super, ciche, miekkie... fajne na suchy asfalt. Na mokrym lodowisko

8. Debica Frigo 2 (zimowa) - kiepska, nieudana, zla. Zle sie trzyma sniegu, a na dodatek jest bardzo halasliwa.
    6. GY F1 ( akurat takie miałem dwa razy w 215/45/17 ) - głośne masakra , fajnie kleją , ścieralność masakra ( 2 razy miałem i nigdy nie kupię tego )
    8. miałem i mam nawet jeszcze - suuuper było i tanie na dodatek ( zima 185/65/15 )
    3. sava intensa - było bdb ( lato 205/55/16 )
    Ostatnio edytowane przez bocian ; 27-07-2011 o 09:50

Użytkownik Romeo Avatar mattom
    Mieszka w
    dolnoslaskie DZL-> PO
    Auto
    Fiat CROMA 1.9 150ps

Domyślnie

Nie szukam opon wielosezonowych ani zimowych - komplet 2 letnich michelinów czeka w piwnicy na stalówkach.
    Dalej szukam jakiejś fajnej oferty na Barumy,
    ewentualnie przeczekam do zimy zaloże zimówki i bede szukał czegoś pod koniec roku.
    147 powodów do zadowolenia

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał mattom Zobacz post
    szkoda mi wywalić tyle na opony
    Opony to jedyna rzecz, która utrzymuje nawet najlepsze auto w kontakcie z podłożem - dlatego nie warto na nich oszczędzać. Ja jeździłem na P6 Cinturato 195/60 i nie były jakieś szczególnie drogie... Polecam tylko przy zakupie sprawdzić, czy opony są w miarę nowe.
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS