Przegub wewnętrzny ale sprawdź czy homokinetyczny czy krzyżakowy bo były montowane dość "chaotycznie" na zmianę
Przegub wewnętrzny ale sprawdź czy homokinetyczny czy krzyżakowy bo były montowane dość "chaotycznie" na zmianę
Ale to tylko tak buczą jak się ostro hamuje. Jak normalnie to wsio gra.
Witam.
Mam podobny problem jak autor postu, mam pytanie. Jak zdiagnozować który przegub wewnętrzny zakończył życie. prawy czy lewy?? można to jakoś sprawdzić bez rozbierania autka?? dodam że jak przyśpieszam na 5, 6 biegu buczy i autko wyrażnie wibruje szczególnie mocno przy delikatnych łukach w prawo, jak i przy nierównościach (takich uskokach łagodnych w jezdni gdy zawieszenie się ugina wtedy bardzo odczuwam wibracje).
muszę to wymienić, a autka na długo nie mogę postawić l dlatego może kupię i dopiero wymienię. tylko który?
dziękuje za pomocne odpowiedzi i sugestie.
Ja zaobserwowałem podobny problem, czyli delikatne wibracje przy przyspieszaniu na 4 i 5 biegu przy obrotach rzędu 1800 obr wzwyż. Przy czym dzieje się tak nie zawsze... Czy to objaw uszkodzonego koła dwumasowego? Ktoś wspomniał, że takie przyspieszanie powoduje szybsze jego zużycie...
Jak więc jeździć by dwumas służył jak najdłużej?
Dodam, że moja 159 jest po chipie, chociaż nie wiem ile ma mocy... Czy te drgania mogą być spowodowane kiepsko zrobionym programem?
Pozdrawiam.
- Rafał
Jak wam zakończyły się te problemy?
DolnySlask - Boleslawiec. Zgorzelec. Jelenia Gora
Chetnie Pomoge w zakresie:
AlfaDiag FiatEcuScan MultiEcuScan - diagnostyka
MPPS KWP2000 Galletto - zgrywanie map paliwa
STAG KME - instalacje LPG
Moja alfa zaczęła tak właśnie się trząść z tym że nie ma to znaczenia jaki bieg jest wrzucony, bardziej jest to uzależnione od wysokości obrotów. Jak myślicie czy może to być wina zużytych poduszek silnika bo napewno mam jakieś do wymiany od kiedy ją kupiłem w zeszłym roku.
Co do buczenia to masz to od początku czy niedawno się pojawiło? Moja alfa też tak ma gdy ostro hamuje, a zaczęło się to po zmianie tarcz i klocków z przodu, ale moim zdaniem jest to normalne przy ostrym hamowaniu, spotkałem się z tym w innych samochodach. A ABS przy ostrym hamowaniu bardziej terkocze (nie wiem jak ten dźwięk określić) niż buczy.
Wibracje w mojej Ali od jakiegoś czasu powoli narastają. Mam nadzieję że to nie dwumas bo 2,5 tys. Mnie nie swędzi. Jeśli nikt nie ma pomysłów co można by sprawdzić i jak to podjadę do mechanika żeby to oblookał w nadzieji że nie będzie mnie chciał ogolić.