hehe mam pozdobnieNapisał Marek
hehe mam pozdobnieNapisał Marek
jak to kiedys napisał na forum jeden gosciu z nad morza (tuti)gdy jade alfą po zakretach wyłanczam radio aby nie zakłucała brzmienia silnika tyle tylko ze niestety niema boxerka :gitara:
[IMG][/IMG]Lubia chlyb ze tustym
![]()
Jeszcze przypomniala mi sie jedna sytuacja, kiedy jezdzilem po parkingu podziemnym w centrum handlowym, zly okropnie ze nie ma miejsca i belle dusilem , a wiadomo zamkniety parking jak tunel i akustyka jeszcze lepsza, to jak dodalem gazu a szla dziewczyna z chlopakiem i miala torby z zakupami to je upuscila i schowala sie za chlopaka, tak jak by ktos do niej strzelalja zaluje ze nie mam v6 to jest dopiero piekny dzwiek !!
Oj Marek powiem Ci,ze miałem Fiata Marea 2.0 20V i musze powiedzieć już całkiem bez sentymentów i z całym szacunkiem dla Twin Sparka,że pięciocylindrowe serce brzmi znacznie lepiej... Jeździłem też V6 Alfy i poza oczywiście mocą to wrażenia wiekszego niż R5 na mnie nie zrobiło. Mowa oczywiście o seryjnych wydechach. Ultery i takie tam dyskfalifikuje. W brytyjskim magazynie "Car" ten silnik został uznany za najpiękniej brzmiący z samochodów za przeciętną gotówkę. Razem z Boxerem Subaru i Alfy , R5 Audi Quattro... . Wiem,ze pewnie wszczynam niewyczerpalną dyskusje i "stawiam sie" na Alfistów,ale kto choć raz przejechał sie Fiatem Marea HLX, Fiatem Bravo HGT lub Fiatem Coupe to wie o co mi chodzi...Napisał Marek
Pozdrawiam Tiga.
ja jechałem Punto HGT popieram kolegę brzmi rewelacyjnie
ostatnio stoje i gadam z kumplem przy alfuni i on mi opowiada ze chyba kupi golfa III vr6 2,5l... ja na to ze spoko :wink: on zaczyna sie podniecac ze taki silnik i jak on chodzi ze niesamowicie i wogole :mrgreen: mowie no to kupuj :mrgreen: w tym momencie przyjezdza koles tym golfem do sprzedazy, zatrzymuje sie przy nas i gazuje...
panowie i panie spodziewalem sie czegos o wiele lepszego po pojemnosci 2,9
nie mowie tego dlatego ze mam alfe ale moj skromny silniczek 1.4 o wiele lepiej brzmi niz twor helmutow :mrgreen:
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva
Jesli chodzi o Punto II HGT to tam jest akurat inny silnik niż w np. Bravo HGT. Silnik podobny konstrukcyjnie, tylke ,ze o jeden cylinder mniej i już tego efektu nie ma. Jesli Punto I to GT ma silnik chyba 1.4 ,ale napewno Turbo. BAJECZKA :wink: Jednak miałem okazje jeździć Bravo 1.8 GT (Punto HGT sie kłania) i powiem,ze naprawde ładnie pracuje . Podobnie do TSa,wie jest rewelacja :!:Napisał Kosiar
Pozdrawiam Tiga
w listopadzie bylem u mechanika zmienic opony na zimowe..
- mechanik: jaki tu jest silnik?
- ja: 2 litry twin spark
- mechanik: brzmi jak dwuipółlitrówka!
![]()
Napisał Kosiar
dokladnie takNapisał Tiga
![]()
Niemam Alfy, ale slyszalem wielokrotnie bokserka w wykonaniu Alfy-za kazdym razem kiedy przejezdza-tylko czekam, az wcisnie gaz i da posluchac tego pieknego dzwieku8)
Alfe 2.5 V6 tez slyszalem na zywo-piekny dzwiek rowniez jednak co bokser to bokser.
TSa tez mialem przyjemnosc posluchac i tez mi sie spodobal ten dzwiek![]()
I jeszcze porownanie-slyszeliscie moze vectre b 1.8 16v?? :shock: masakra-na wolnych jak diesel, a kiedy juz jakims cudem uda sie ten "cud techniki" dokrecic po dluzszej chwili pod 6tys to burczy, hurczy jakby sie mial rozpasc zaraz :shock:![]()
Jeszcze co mi sie podoba to dzwiek mojej tempry 1.6 na gazniku powyzej 3500tys 8) Nie zebym chwalil, bo moje ale podoba mi siea w porownaniu do tej vectry 1.8 (ecotec) to muzyka dla uszu
![]()
![]()
"Nie boje się kogoś kto trenował 10000 kopnięć, boje się tego kto 10000 razy trenował jedno kopnięcie..." - Bruce Lee
Bo to włoska maszyna, nawet uno 1.0 fire dobrze brzmi, według mnie.Jeszcze co mi sie podoba to dzwiek mojej tempry 1.6 na gazniku powyzej 3500tys 8) Nie zebym chwalil, bo moje ale podoba mi siea w porownaniu do tej vectry 1.8 (ecotec) to muzyka dla uszu
![]()
![]()
![]()
Pozdrawiam