Alfa Romeo 156 1,9JTD (77kW) 2000r.
Tekken rury całe pozakładałem nowe zaciski wszystko szczelne..... maniek zrobię jeszcze jak mówisz i napiszę co i jak
Panowie czyli jak liczyc wartości z FES ?![]()
PUSSYWAGON ON TOUR...
Jacko, jak nie dasz silnikowi obciazenia to i cisnienia doładowania nie bedzie, 4big-1500rpm, i rura najlepiej pod lekka górke i bedzie wynik.
pzd.
sprawa się ma tak na trzecim biegu rura od 1500 obrotow do 4000 obrotów to najwięcej było przy 3500 obrotów 1942 mBar jak to widzicie????
Tak jak pisałem wcześniej przy 3200 obrotach miałem coś koło 1960 mBar. Wygląda na to że ok (chyba że ja też mam coś nie tak).
Pocieszny FES automatycznie "dodaje" ciśnienie atmosferyczne. Jeden powie że ma ciśnienie doładowania 2 bary i będzie miał poniekąd rację aczkolwiek dokładne ciśnienie doładowania to trochę ponad 1 bar + ciśnienie atmosferyczne (które panuje w wężach nawet jeśli turbo nie chodzi ) .
Edit: Kiedyś znalazłem jeszcze taki wątek: http://forum.lanciapolska.org/viewtopic.php?p=421940 który bardzo mi pomógł.
Ostatnio edytowane przez Tekken666 ; 01-08-2011 o 19:51 Powód: dodany link
zgadza się z Tym programkiem.. u mnie ciśnienie atmosferyczne zawsze jest takie same nie cały 1 bar..no to dobrze jak wszystko z turbiną no chyba że obaj mamy do bani
---------- Post added at 21:34 ---------- Previous post was at 21:31 ----------
Tekken a takie pytanko mam do Ciebie masz taki sam silniczek ile Ci pala bo u mnie coś dużo 10l w mieście jak na taki silniczek to chyba o wiele za dużo co????
No mnie tez coś za dużo pali bo ponad 8 (nawet bliżej 9 niz 8), ale to tylko po mieście. U Ciebie 10l to faktycznie za dużo. W zeszłym roku jak jechałem do Rumunii to mi spalił 5,4 l na trasie. Jak masz FiatECUScan to sprawdź sobie przepływomierz (mierzona ilość powietrza a docelowa). Wykresy powinny być podobne (u mnie zupełnie różne i musiałem czyścić przepływkę - > zobaczymy na ile czyszczenie starczy ale wiem że trzeba będzie w niedługim czasie kupić nową).
u mnie 8 to w trasie pali.. a przepływka też ma dużą rozbieżność ale z tym że w tamtym roku zakładali mi nową w serwisie fiata