witka.. mam takie pytanko jak sprawdzić czy turbina nie ma przedmuchów i jakie powinna mieć parametry w fiatecuscan???? silnik to 105km 1,9 jtd..???
witka.. mam takie pytanko jak sprawdzić czy turbina nie ma przedmuchów i jakie powinna mieć parametry w fiatecuscan???? silnik to 105km 1,9 jtd..???
Ja się podpinam, ile turbina powinna dmuchac cisnienia w serii?? silnik to 2,4 jtd 136 km![]()
PUSSYWAGON ON TOUR...
To ja poproszę o parametry dla 1.9 JTD 85kW![]()
Nie wie nikt?![]()
PUSSYWAGON ON TOUR...
w silniku 1.9 105KM w serii powinno dmuchać max ok. 2.0 barów. U mnie po lekkim programie dmucha 2.1
U mnie ponoć 2.2bara po wirusie.
Pamiętajmy także że ciśnienie doładowania powinno być 1 bar czyli na odczycie FiatECUScan powinno być około 2 (ciśnienie doładowania + ciśnienie atmosferyczne). Łatwo to sprawdzić na wolnych obrotach powinno być ciśnienie atmosferyczne (zazwyczaj ciut poniżej 1 bara).
Ostatnio edytowane przez Tekken666 ; 31-07-2011 o 18:16 Powód: pomyłka o 1 bar
Alfa Romeo 156 1,9JTD (77kW) 2000r.
dobra dzięki chłopaki zaraz sprawdzę ....
---------- Post added at 19:03 ---------- Previous post was at 18:25 ----------
dobra sprawa ma się tak... mierzone ciśnienie doładowania wynosi 990 mBara na wolnych obrotach a przy 3000 tysiącach obrotów wynosi 1156 mBara a ciśnienie atmosferyczne wynosi 987 mBara.. to chyba nie za dobre wyniki???? czy turbinka jeszcze dobra????