Jest na to sposób
![]()
Jest na to sposób
![]()
155 1.8 TS 16V - kręci wysoko
166 2.4 JTD 10V - moc turbo, 146ti 2.0 TS 16Vhttp://www.youtube.com/watch?v=gjSVk...feature=relmfu
215 albo 225 ;p
Ja na seryjnej zawieszce i oponkach 17'' profil 40 nie mam problemu z zadnymi progami itp. Krawezniki, wiadomo ze mozna przyciac, ale to takie naprawde duze, ze wiekszosc aut by zaczepila. Mam garaz pod domem i przy wyjezdzie raz przytarlem, ale to jak za szybko ruszylem i Bella dala ,,nura''
Po prostu trzeba jezdzic wolniej i uwazniej, to nie golf ;P
Ja wczoraj przypłaciłem kolejną wgniotą na katalizatorach ...
pierdzule fabryczny zawias w 147 a szoruje po wszystkim co sie da ...
chyba ze nie jest to fabryka ... ale stoi wysoko
147 powodów do zadowolenia
Na seryjnym zawieszeniu to chyba małe prawdopodobieństwa przytarcia wydechem. Chyba, że masz małe kółka i niskie oponki
Za to 147 na felgach 17" z niskimi oponami i fabrycznym zawieszeniu to niezła koza![]()
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
a ja i tak często ryje jak jade powolutku na krawężnik (nie od czoła) i w zafajdanym forum też, więc nawet jak mam wjechać na kraweżnik to po prostu staje na ullicy a jak gdzieś sa za duże dziury na drodze to ni jadę po prostu tylko omijam
drift-r
zahaczyłem tymi dwiema puszkami co idą od pająka do wydechu - kółka to 15/195/50
Dzisiaj znów przytarłem dość mocno.
Nie wiem trzeba będzie pooglądać co tam siedzi.
147 powodów do zadowolenia
Czyli jednak mniejsze kółko jest powodem problemów. Ja mam chwilowo 205/50R17 (zazwyczaj 215/45R17) i przy niższym zawieszeniu o jakieś 30mm jeszcze nie zdarzyło mi się przytrzeć wydechem.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]