Strona 8 z 11 PierwszyPierwszy 1234567891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 103

Temat: zakup alfy 166

Techno
    Gość

Domyślnie

Myślę że tu ważniejszy jest nie różnica bo to może wynikać z egzemplarza ale z "rejtu" - stosunku mocy/momentu silnika do mocy/momentu na kołach.

Techno
    Gość

Domyślnie

Ponieważ dalej nie znalazłem idealnego egzemplarza planuję w przyszłym tygodniu wylot na poszukiwania w okolicach niemiec, belgii i holandii.

Byłbym wdzieczny gdyby ktoś napisał co powinien kupujący dostać razem z nią bo czytając różne posty widac np. że nie każdy ma kody do ICSa, wiec Alfa romeo 166 plus:

1. Książka serwisowa
    2. Karta kodów do ICS
    3. Karta z korem do kluczyka - imobiliser
    4. Instrukcja obsługi
    5. Płytki za mapami do nawigacji
    6. Koło zapasowe
    7. Trójkąt ostrzegawczy
    8. Drugi komplet klóczyków

Na razie nic mi wiecej nie przychodzi do głowy wiec jak ktos ma jakiś pomysł to dopisujcie, bo wiecie lepiej macie alfy, ja jeszcze nie

ulik87
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Techno
    Ponieważ dalej nie znalazłem idealnego egzemplarza planuję w przyszłym tygodniu wylot na poszukiwania w okolicach niemiec, belgii i holandii.

Byłbym wdzieczny gdyby ktoś napisał co powinien kupujący dostać razem z nią bo czytając różne posty widac np. że nie każdy ma kody do ICSa, wiec Alfa romeo 166 plus:

1. Książka serwisowa
    2. Karta kodów do ICS
    4. Instrukcja obsługi
    6. Koło zapasowe
    7. Trójkąt ostrzegawczy

Na razie nic mi wiecej nie przychodzi do głowy wiec jak ktos ma jakiś pomysł to dopisujcie, bo wiecie lepiej macie alfy, ja jeszcze nie
    na zachodzie 166tki sa nawet sporo drozsze od tych z polski...

Techno
    Gość

Domyślnie

ale mniej ... hmm "zużyte"

Dawid166
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Techno

1. Książka serwisowa
    2. Karta kodów do ICS
    4. Instrukcja obsługi
    6. Koło zapasowe
    7. Trójkąt ostrzegawczy

9. kluczyk do centralki alarmu (chyba są dwa w komplecie),
    10. Ja mam jeszcze oddzielną kartę kodową do nawigacji, nie mam pojęcia kiedy należy jej użyć,
    11. Jeśli auto ma wbudowany telefon to dużą kartę (format kredytowej), do której włożysz SIM'a i to wszystko do szczeliny w ICS'ie.

Pełnowymiarowe koło lub koło dojazdowe to o ile pamiętam opcja (chyba zależy od rynku), zamiast tego może być zestaw naprawczy od nowości.

Co do instrukcji obsługi to składa się z trzech książek: instrukcji właściwej, instrukcji ICS'a i jeszcze jakiejś trzeciej książeczki.

Techno
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Dawid166
    11. Jeśli auto ma wbudowany telefon to dużą kartę (format kredytowej), do której włożysz SIM'a i to wszystko do szczeliny w ICS'ie.
    Czyli coś w rodzaju adapterea do małej karty SIM jeśli np. wyciągnął bym ją z telefonu ?

Dawid166
    Gość

Domyślnie

Dokładnie tak by to można nazwać. Wydaje mi się, że można to zastąpić wytłoczką z której wyjmuje się zwykle nowe karty sim (i taśmą klejącą do wklejenia tej małej karty z powrotem, sic), ale głowy nie dam.

ViP Romeo
    Mieszka w
    Potworów/Radom
    Auto
    Alfa 33 Permanent 4, Alfa 166 2.4 Jtd, Alfa 156 SW 1.9 jtdm 16v

Domyślnie

Cytat Napisał Dawid166
    Dokładnie tak by to można nazwać. Wydaje mi się, że można to zastąpić wytłoczką z której wyjmuje się zwykle nowe karty sim (i taśmą klejącą do wklejenia tej małej karty z powrotem, sic), ale głowy nie dam.
    Można tak! Sam tak robie.
    Alfa 33 Permanent 4
    Alfa 166 2,4 Jtd ---- Była
    Alfa 33 1,4 imola ---- Była
    Alfa 156 Sport Wagon 1,9 16v Jtdm

RAIDER
    Gość

Domyślnie

http://www.otomoto.pl/index.php?sect...6997.....WITAM I PYTAM CO O niej SĄDZICIE???? pozdro 8)

kisiu
    Gość

Domyślnie

czy widział ktoś z Was tą Alfe?

http://www.allegro.pl/item337581639_...vi_bi_xen.html