Kurde, to trzeba by zatankować jednorazowo do pełna żeby wiedzieć co wskazuje miernik, a z tym może być ból..![]()
Kurde, to trzeba by zatankować jednorazowo do pełna żeby wiedzieć co wskazuje miernik, a z tym może być ból..![]()
Ja na dotychczasowych 85 tankowań tylko jeden raz nie nalałem do pełna :mrgreen: Zawsze full pod koreczek. Nie ma co się rozmieniać na drobneNapisał monter
![]()
mam pytanie czy warto zakładać instalacje gazowa do silnika2.0L i czy to nie zabije mojego silnika z góry dzieki
ja wlasnie zatankowalem do pelna pierwszy raz od momentu kupna alfuni czyli od miesiacaNapisał monter
na razie zyje w blogiej nieswiadomosci jesli chodzi o spalanie :mrgreen:
u mnie miedzy kreskami wchodzi jakies niecale 12l...
a ile dokladnie mam paliwa to nigdy nie wiembo jak daje gazu i autko przyspiesza to wskazowka podnosi sie a jak hamuje to opada...
wniosek z tego taki ze musze ciagle deptac po gazie :mrgreen:
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva
U mnie sytuacja wyglada nastepujaco:
trasa (tak do 120km/h)-lato - 7,2
trasa (tak do 150km/h)-zima - 8,2
srednie spalanie - 8,5
w miescie nie wiem, nigdy nie chcialo mi sie liczyc.![]()
Nie wiem ile powinna palić 145 1.7 16V, ale moja 33 1.7 16V w mieście pali około 10 l. na trasie jeśli jadę w miarę sopkojnie 8,5 l.
Srednio przy jeździe mieszanej robię na zbiorniku miedzy 500 a 550 km.![]()
U mnie widać w podpisie ile pali.
leję pod korek. Z tym, że ostatnie mniej więcej 8 litrów leje się w tempie 2 minuty 1 litr.
Co do wskaźnika - on w zasadzie pokazuje ze paliwa ubywa, bo to skalowanie ma sie nijak do paliwa w baku.
Do pierwszej kreski '1/4' - robię około 330km.
Później wskaźnik spada na pysk z szybkością światła.
Zanim wskaźnik ruszy, po zatankowaniu na full, robię około 170km.
Wszystko po mieście. Nie miałem okazji po kupnie, być nią poza miastem.
U mnie po zatankowaniu pod korek w trybie mieszanym z czego 2\3 to trasa zrobiłem 750km. Była to wyprawa nad morze ale w drodze powrotnej stałem bardzo ale to bardzo długo w korku. Myślę że to nie zły wyniki, jak jeżdżę po mieście wychodzi mi gdzieś miedzy 8 a 9 litrów\100km.
No ja do podobnego stanu wskazówki paliwa jak twoja Rafcio przejechałem na baku 752km jakoś. Ale ostatnie kilometry robiłem z duszą na ramieniu ;p