Chodzi o to , ze zwykłe żarówki poza trwałością, "zażółcają" światło dobrych żarówek H7 .
Chodzi o to , ze zwykłe żarówki poza trwałością, "zażółcają" światło dobrych żarówek H7 .
Była AR 147 TS 1.6 105CV -2002r
Była AR 159 SW 1.9 JTDm 150CV - 2006/7
Jest Nissan Murano II 3.5L V6 258CV
Rafcio, ja jestem zadowolony. Diody, które ja mam świecą mocniej niż zwykłe żarówki ale niewiele i dają bardzo białe światłoW przyszłym tygodniu jadę na przegląd rej. i jestem ciekaw co mi powiedzą. Ostatnio jak na tej samej stacji byłem na szarpakach, to z ciekawości się gościa zapytałem co z takimi diodami. Ten odpowiedział, że on puszcza lecz jego kolega niekoniecznie.
moje doświadczenia z ledami skończyły się po dwóch tygodniach użytkowania. Były to żarówki na szynie can - do momentu rozgrzania żarówek było ok, ale potem zaczęło się miganie (dosyć mocno zauważalne, gdyż miałem żarówki z jedną diodą - Pietia ma ciekawsze żaróweczki), a po którejś z dłuższych jazd (w zimie) po naszych drogach żarówki tak się rozgrzały, że zaczęły topić własną elektronikę i dosłownie w jednym kloszu miałem parę elementów SMD, które wypadły z oprawy. Póki co nie mogę polecić żarówek LED, ale przyznaję, że efekt jest super i jeśli ktoś miałby namiar na pewne żaróweczki ledowe, które się nie przegrzewają (nie migają) i nie wywalają błędu na kompie to jestem zainteresowany :-D
I pewnie dla tego iż o dobre ciężko nie posiadają one homologacji.
no tak. Chciałbym się przesiąść na zarówki Philipsa (BlueVision) - dają piękny efekt, tylko chcę uniknąć efektu dwóch żółtych kółek. Co myślicie o takim rozwiązaniu:
http://allegro.pl/philips-bluevision-ultra-h7-55w-2x-w5w-i1741067023.html
i do tego
http://allegro.pl/blue-vision-t4w-philips-postojowki-2-szt-i1744118841.html
ten zestaw mogę polecić, wiadomo nie bedą to ksenony ani diody, ale też nie jest too zżółkłe światło, h7 identyczne mam za światła mijania -ładnie świecą, widać biel... a blue vision postojówki mam założone, tzn inny wtyk bo mam wsadzone do podświetlania rejestracji z tyłu, i tez jest róznica między tymi-bielszymi a zwykłymi żółtymi postojówkami ....
mogę polecić, nie bedzie świeciło na żółto a o to chyba chodzi
aha te postojówki nie pasują-będziesz musiał zeszlifowac jeden wypustek, bo do naszych alf normalnie to wchodzi h6w te wypustki nie są na przeciw siebie tylko jedna jest przesunięta
Ostatnio edytowane przez KlaudioOs ; 10-08-2011 o 11:27
i po spiłowaniu nie wyskakuje żarówka ani nic ? wszystko jak w najlepszym porządku ? t4w to jednak 4watowa żarówka, h6w to 6 watt