Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Temat: Pomoc w ocenie tej alfy czy warto?

xalax
    Gość

Domyślnie

Ja z tego co zauwazylem jak ja ogladalem i na zdjeciach i na zywo to ten pasek co idzie od blotnika leweko przez drzwi keirowcy az na tyln czesc nadwozia nie jest idealnie prosto przy zlaczeniu drzwi a blotnika. Jesli chodzi o felgi to do tej alfy sa 18 calowe ladne felgi http://www.forum.alfaholicy.org/atta...7-imag0109.jpg cos takiego ,ale w stanie nie za fajnym maja sporo otarc na kantach itp. No alenie o tym mowa felgi to rzecz schodzca na dalszy plan. Jest z Was ktos z okolic Krakowa? I moglby ze mna podjechac i spojrzec na nia nieco bardziej obeznanym okiem?

Użytkownik Romeo Avatar slejerek
    Mieszka w
    Warszawie
    Auto
    Alfa Romeo:)

Domyślnie

Zapewne w katalogu bosal Ci takiej nie pokaże ale w ASO już tak. No ja mam takie w aucie i wzięły się właśnie z ASO (niestety tylko drogie dość z tego co pamiętam ok 50 pln szt). Ta opaska jest jakby przyklejona do gumy od zewnątrz. Dokładnie tak jak widać na tej fotce. Są oczywiście wieszaki bez tej opaski i jak mówisz po 10 pln niemniej w ASO dają takie. Moim zdaniem nie głupie bo właśnie w chwili zerwania nie szurasz tłumikiem po asfalcie ( i z zasadzie tylko po to bo wiadomo po zerwaniu gumy tłumik nie ma już takiej amortyzacji/tłumienia drgań)
    145 1,7 16V - była
    147 1,9 8V - była
    GT 1,9 16V - była
    156 SW FL 1,9 8V - była
    164 3.0 V6 super - była
    90 2.5 V6 quadrifoglio oro - jest
    159 1,9 16V- jest

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Saint
    Mieszka w
    Warszawa (oryginalnie Szczecin)
    Auto
    Alfa GT 1,9 jtd

Domyślnie

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    to sprawdź katalog np BOSAL - i pokaż mi wieszaki tłumika z jakimiś opaskami
    ...
    bo ja takich nie widziałem ( z opaską )
    ona jest na zew. gymy ? czy niby jakoś zatopiona wewnątrz gumy i widać ją dopiero po zerwaniu wieszaków ??
    no ale ...
    całe życie się człowiek uczy - to może i ja się czegoś dowiem
    Bocian, kolega ma rację. U mnie po zerwaniu się wieszaka wygląda identycznie. Opaska jest na zewnątrz gumy i pewnie jest tam celowo, właśnie na wypadek zmęczenia się gumy.
    @ xalax - koledzy mają rację przyjżyj się bardzo dokładnie. Na zdjęciach dobrze nie widać, ale wydaje mi się, że nie ma zaślepek na plastiku między szybą a maską co sugerowałoby, że było rozkręcanie. Mam też wątpliwości co do przebiegu - oparcie fotela pasażera na samym dole przy siedzisku jest wg mnie zbyt mocno wygniecione, ale może się czepiam.

xalax
    Gość

Domyślnie

Napalony nie jestem wiec bede szukal i analizowal bo nie chce trafic na mine jak bedzie trzeba poczekac nawet pol roku to poczekam (mniejszy kredyt wezme ) hehe i moze sie trafi cos fajnego od kogos z forum

Użytkownik Romeo Avatar slejerek
    Mieszka w
    Warszawie
    Auto
    Alfa Romeo:)

Domyślnie

jak poczekasz rok to może Ci moją sprzedam
    145 1,7 16V - była
    147 1,9 8V - była
    GT 1,9 16V - była
    156 SW FL 1,9 8V - była
    164 3.0 V6 super - była
    90 2.5 V6 quadrifoglio oro - jest
    159 1,9 16V- jest

xalax
    Gość

Domyślnie

Hehe no zobaczymy ;P Chcialbym taka prawie ze identyczna jesli chodzi o silnik kolor i wyposazenie bo jest naprawde ladna. Bede szukal a poki co narazie to trzeba kase zarabiac

Użytkownik Romeo Avatar Abidibi1509
    Mieszka w
    Świecie
    Auto
    Alfa Romeo GT 1,9 JTD 150 KM, 147 FL 1.9 JTD 116 KM

Domyślnie

Cytat Napisał slejerek Zobacz post
    Chcialbym taka prawie ze identyczna jesli chodzi o silnik kolor i wyposazenie bo jest naprawde ladna
    Zdecydowanie się zgadza Mam taką samą srebrną z czarnym wnętrzem i jest boska brakuje mi tylko nawigacji, ale to zawsze można dokupić, więc tak się nie napalałem

---------- Post added at 12:29 ---------- Previous post was at 12:28 ----------

Cytat Napisał slejerek Zobacz post
    Chcialbym taka prawie ze identyczna jesli chodzi o silnik kolor i wyposazenie bo jest naprawde ladna
    <br><br>Zdecydowanie się zgadza Mam taką samą srebrną z czarnym wnętrzem i jest boska brakuje mi tylko nawigacji, ale to zawsze można dokupić, więc tak się nie napalałem

xalax
    Gość

Domyślnie

Ladne jest autko i nie jest tak czesto spotykane na ulicach a to sie dla mnie liczy i z tego co gadalem z facetem co sie zajmuje chip tuningiem to na 180 koni mozna spokojnie ja podkrecic + de cat itp. Ale to zobaczymy w praniu. Jakby ktos jeszcze mial uwagi lub spostrzezenia do tej alfy ktorej dalem link to bym bardzo prosil o napisanie ich

Użytkownik Romeo Avatar Abidibi1509
    Mieszka w
    Świecie
    Auto
    Alfa Romeo GT 1,9 JTD 150 KM, 147 FL 1.9 JTD 116 KM

Domyślnie

sorry za podwójne wysłanie postu- to przez przypadek

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Cytat Napisał Saint Zobacz post
    Bocian, kolega ma rację. U mnie po zerwaniu się wieszaka wygląda identycznie. Opaska jest na zewnątrz gumy i pewnie jest tam celowo, właśnie na wypadek zmęczenia się gumy.
    no to w takim razie znowu się czegoś dowiedziałem :-)
    dzięki