Tak jak w temacie chciałbym abyscie sie wypowiedzieli na temat tej alfy czy warto ja kupic jak sie one sprawuja i jak na 1 rzut oka ona wyglada czy mogla miec jakiegos "dzwona".http://otomoto.pl/alfa-romeo-gt-jtd-...C19250771.html
Tak jak w temacie chciałbym abyscie sie wypowiedzieli na temat tej alfy czy warto ja kupic jak sie one sprawuja i jak na 1 rzut oka ona wyglada czy mogla miec jakiegos "dzwona".http://otomoto.pl/alfa-romeo-gt-jtd-...C19250771.html
Mam GT i ogólnie sprawuje się super. Ta z linku ma czujniki parkowania a to w GT bardzo przydatna rzecz. Co do ogłoszenia, zdjęcia jak zdjęcia, sam się przekonałem że wiele można na nich ukryć, lepiej zobaczyć na żywo. Poproś kogoś na regionalnym forum może podjedzie i zobaczy w jakiej jest kondycji.
na 100% ma do wymiany wieszaki tłumikaa tak na poważnie jest po polerce i jak dla mnie to silnik jest za czysty ale tak jak pisał przedmówca trzeba zobaczyć live
Stary na zdjeciach naprawde mozna wszystko skutecznie zamaskowac.Jesli jestes naprawde zainteresowany to jedz ja zobacz na żywo!!!Ja ze swojej jestem bardzo zadowolony i godnie polecam ten pojazd!!!Pozdro
Alfa stoi w komisie niedaleko mnie, jest ona bodajze z wloch. Mialem jak narazie doczynienia z dwoma dieslami jeden to malutki 1.3 multijet w pandzie 75 koni a drugi to w mondeo mk3 2006 rok tam mialem 130 koni skrzynie 6 biegowa. Pierwsza rzecza ktora mi sie rzucila w oczy jest to ze w alfie turbo pozno wstaje do 2.5 tys obrotow to tam prawie nic nie szlo dopiero wyzej idzie. U was tak tez? W mondeo mialem tak ze od 1800 sie zalaczala i bylo czuc ze ciagnie natomiast tu jest inaczej. Drugie pytanie odnosi sie do zawieszenia w tym pieknym autku jakim jest AR gt. Jest ono wytrzymale? Moze mial ktos okazje jechac mondeo jak i alfa i ma jakies porownanie. W gre wchodzilby wlasnie ten silnik 1.9 jtd z tym ze napewno bylby robiony wirus. Ile wam pala alfy ? Na koniec chcialem zapytac jak z awaryjnoscia alfy, mowia ze skrzynie czesto padaja. Noi czy ta cena to jest normalna za alfe w dobrym stanie czy za takie kwoty nie warto szukac. Z gory dzieki za informacje i opinie![]()
U mnie turbina przyspiesza przy 2000 obrotów, i z tego co kojarzę u innych podobnie. O zawieszeniu dużo nie powiem, bo swoją bellę mam około 3 miesięcy i jest wszystko git. Jedyne mondeo jakim jechałem to chyba pierwszy model, muszę przyznać komfort niezły, ale nie porównywałbym z alfą...Gt to Coupe na twardym zawieszeniu, u siebie dodatkowo mam sportowe.
Jest sztywno, ale mi odpowiada i bella trzyma się drogi perfekcyjnie.
Moja bella spali tyle ile wlejęa tak serio, w trasie koło 6 litrów, i tu już wliczam przekłamanie komputerana (pokazał 5,2l na trasie Kraków- Lębork). W mieście w zależności od korków, od 7.5 do 8. O awaryjności się nie wypowiadam, uważam że stan auta zależy od użytkownika. Alfa GT to sportowy wóz, nie kupują go emeryci do niedzielnej jazdy, łatwo trafić "zajechany" egzemplarz dlatego trzeba uważać przy kupnie.
Ceny są zróżnicowane i to bardzo, a najgorsze że nawet te droższe czasami nie gwarantują lepszego stanu, gdy szukałem swojej to oglądałem te za 25000 i za 30000 i 40000. I nawet w tych najdroższych potrafiło być coś "dłubane". Skończyło się na tym że allegro tylko przeglądałem, a na alfę czekałem tu na forum i tutaj ją znalazłem. Jak mówiłem, jeżdzę 3 miesiące i do tej pory wymieniłem żarówkę postojową. Z drugiej jednak strony, dziś kolega z forum oglądał Gt wystawioą na allegro w Gdynii, i okazała się fajną sztuką za 30000, czyli można
Kto wie, może i ta Twoja okaże się całkiem niezła, najlepiej bież kogoś z forum i niech ją obluka tak fachowo jak szerszeń GT z Gdynii...Powodzenia!!!
i nikt do tej pory nie zwrócił uwagi na złe umiejscowienie znaczków "bertone" na bokach ???
pomijam nawet dwa różne miejsca znaczków na obu bokach
jakiś powód ich demontażu i późniejszego przyklejenia w złych miejscach musiał być ... warto się temu przyjżeć
pozrywane "wieszaki" tłumika i zastąpienie nowych wartych ok max 10zł jakimiś opaskami ( tak widzę na foto ) to już są jaja jak dla mnie
maska nie za bardzo zgrana z błotnikiem - strona kierowcy
no ale to tylko fotki to sobie możemy powróżyć
pytasz o spalanie jtd w GT i piszesz o wirusie :
a więc zrobiony porządnie wirus będzie mógł nawet obnizyć nieco spalanie
ale u mnie ( 166KM/382Nm - program ujowy i pójdzie do poprawki u cinka ma się rozumieć ) krótkie trasy po ok 20 km po lekku ok 6,5 , ostrzej 7,2 , emeryt style poza zabudowanym 5,5 około
Ja Ci powiem tak: swoją GTtkę kupowałem dwa tygodnie temu, ale rozglądałem się za nią już od miesiąca wcześniej. I tą Twoją Alfę widziałem na allegro od dawna, czyli jakieś półtorej miesiąca już stoi na licytacji. Dlatego bym się zastanowił nad nią, bo popyt na te auta jest taki, że jednego dnia pojawiała się nowa na allegro, a następnego była już sprzedana. Mi kilka tak poszło prosto spod nosa. Nawet nie zdążyłem kilku zobaczyć na żywo. Poza tym jak na moje, to widać, że silnik był wycierany, bo ma takie dziwne przebarwienia. I jest troszkę za czysty. Silnik powinien być trochę zakurzony, wtedy masz pewność, że nie był wycierany. Jeżeli nie chcesz jechać oglądać jej osobiście, to poproś chociaż o szczegółowe zdjęcia, kawałek po kawałku. Jeżeli zależy mu na sprzedaży to powinien się zgodzićPoza tym to co widać gołym okiem, to to, że ma ładną, zadbaną skórę, całkiem ładne wyposażenie. Cena też niezła. Jednak polecam jechać i zobaczyć ją na żywo, wtedy będziesz wszystko wiedział
P.S. Plusem jest to, że jest serwisowana w ASO, jeżeli jest to prawdą.
bocian te wieszaki to nie są jaja. Tak właśnie wyglądają oryginalne (zarówno w 147 jak i w GT takie mam), guma wzmocniona jest taką właśnie opaską i zazwyczaj tak to właśnie wygląda jak guma się zerwie ze zmęczenia (gdyby nie one to szorowałbyś tłumikiem po glebie). Tu nie ma żadnej wiochy, po prostu wieszak do wymiany. Po za tym jak dla mnie auto warte obejrzenia, felgi tylko raczej na zimę ale nie problem kupić coś większego przecież. Tylne błotniki to przyjrzenia bo znaczki "bertone" są istotnie od czapy
145 1,7 16V - była
147 1,9 8V - była
GT 1,9 16V - była
156 SW FL 1,9 8V - była
164 3.0 V6 super - była
90 2.5 V6 quadrifoglio oro - jest
159 1,9 16V- jest
to sprawdź katalog np BOSAL - i pokaż mi wieszaki tłumika z jakimiś opaskami
...
bo ja takich nie widziałem ( z opaską )
ona jest na zew. gymy ? czy niby jakoś zatopiona wewnątrz gumy i widać ją dopiero po zerwaniu wieszaków ??
no ale ...
całe życie się człowiek uczy - to może i ja się czegoś dowiem