kupione CB radio i olej 5litrów
Zamówiłem żarówki do świateł postojowych.
odkurzony środek, umyte szyby, nabłyszczone plastiki,przetarta skórka, umyta z zewnątrz plus wosk, zmęczony ale widok mniam, szkoda że po 5 minutach od skończenia pracy spadł deszcz ;/
Alfa 164 3.0 94r - była
Alfa 164 3.0 96r - była
Alfa 166 3.0 00r - jest
Pełne mycie z zewnątrz, czyszczonko w środku plus nowe dywaniki plus nowe mieszki plus naprawa centralnego .. teraz idealnie działa, z pilocika jak przystałodobry długi weekend
ps. centralka naprawiana własnoręczniedodatkowa satysfakcja
ah zapomniał bym .. świeżo obszyta gałka zmiany biegówskórka jak się patrzy
Ostatnio edytowane przez chomiko ; 15-08-2011 o 19:43
Więc tak porządnie się wziąłem za wszystkie najpilniejsze sprawy po zakupie i dziś udało mi sie wymienić ( przebieg 118tyś km )
1. rozrząd + pompa wody : pasek rozrządu Contitech, rolka napinająca Ruville, rolka prowadząca Ruville, pompa wody Dolz
2. olej Selenia WR + filtr oleju
3. filtr powietrza + filtr kabinowy
4. pasek alternatora
Teraz ze spokojem moge sobie śmigać chociaż przy około 80 tyś km rozrząd był wymieniany, ale przezorność nie zaszkodzi![]()
Pełna konserwacja + robienie podłogi bo już sporo zerdzewiała. w ogóle nie dało się tego poznać bo rdzewiała nie od spodu tylko od wewnątrz, nie wiem jak to możliwe, widocznie kiedyś podłoga od środka nasiąknęła woda i tak toi sobie powoli rdzewiało. Jedyna rdza która wcześniej była rozpoznawalna to malutki kawałeczek rdzy na progu który tez zostanie naprawiony. Progi są w dobrym stanie, tylko kiedyś ktoś obił ten próg i dlatego zaczął rdzewieć. Do tego kazałem jeszcze wypolerować cały lakier.
Całość będzie mnie kosztować 2500zl. No cóż, za przyjemność trzeba płacić.
Po tej inwestycji ani myślę jej sprzedawać przez najbliższe 3 lata bo wiem ze nie będzie mi się to opłacać![]()
to raczej wygląda jak założony w domowych warunkach skórzany pokrowiec na kiere, a nie profesjonalne obszycie skórą - więc to na pewno Belfer27 nie tykał tego.
Żeby nie było OT:
kupiłem ostatnio parę kosmetyków dla belli:
- Szampon Sonax 2w1 - ma nie pozostawiać zacieków
- wosk koloryzujący Sonax + kredka koloryzująca
- wosk twardy Sonax z serii Extreme bez dodatków ściernych
Przetestowane - szampon autentycznie się sprawdza - samochód lśni i praktycznie nie ma zacieków - samochód sam wysycha.
Dzisiaj także wosk koloryzujący testowałem - kredką udało się zamaskować odpryski po kamieniach, a sam wosk nadał karoserii pięknej głębi czernibez żadnych refleksów.