Kłaniam się. Zwracam się do Was forumowicze z moim problemem który jest dość ciekawy, dotyczy on Sprzęgła lub skrzyni biegów
Objaw:Biegi ciężko wchodzą, zgrzytają na zapalonym silniku, na zgaszonym - wszystko ok
Byłem u mechanika auto na 2 dni stwierdził-padnięte sprzęgło (500zł+ 200 robota), pojechałem do innego mechanika stwierdził coś na skrzyni biegów cena 1000 zł, pomyślałem że przecież to niedługo przewyższy koszt samochodu i go odstawiłem do swojego garażu.
Stało dzień i po dniu chciałem tylko wyjechać z garażu i przestawić go i? i właśnie... biegi wchodzą jak po maśle dosłownie, myśle sobie że się przejade więc wziąłem dokumenty zrobiłem 20 km i? REWELACJA! biegi wchodziły pięknie, płynnie bez najmniejszego zgrzytu przez 4 dni ... do dziś właśnie
Dziś też wszystko chodziło do czasu powrotu z miasta cięzko wbić którykolwiek bieg, zgrzyta itp, Mechanik stwierdził że sprzęgło rozłącza, olej w skrzyni chyba też sprawdzali.
Auto mam od 4 lat i takich cyrków nie było do dziś.
CO CIEKAWE:
nie wiem czy to zbieg okoliczności ale biegi wchodzą dobrze gdy jest chłodno i gdy silnik nie jest bardzo rozgrzany, gdy na dworze panuje wyższa temperatura zaczynają się kłopoty. Nie wiem czy to taki zbieg okoliczności ?
Czekam na propozycję Pozdrawiam