spróbuj jeszcze poruszac kostka przegubową w drzwiach, mi tam własnie przerywało ponieważ tam łączą sie przewody można to rozebrac i sprawdzic, fuknąc jakims kontakt-spray.
spróbuj jeszcze poruszac kostka przegubową w drzwiach, mi tam własnie przerywało ponieważ tam łączą sie przewody można to rozebrac i sprawdzic, fuknąc jakims kontakt-spray.
Czy te "przytykanie głośników" masz tylko na RADJU czy na CD też .Bo jeśli występuje tylko na radiu lub tylko na CD to na pewno nie jest to wina głośników ani okablowania.
o! mam to samoFajnie, że nie jestem osamotniona w bolączce.
ja i ona - "iniemamocne"
coś mi się wydaje...a mam tak samo..przytykają mi się przody a bas mam na zero..że jest to kwestia głośników.Po ich wymontowaniu ukazał mi się
mały magnesik a kosz razem z membraną nie powala.Czy ktoś z kolegów zmieniał głośniki na inne niż firmowe ? jakie efekty?
Jeśli przytyka się tylko na RADIU to wina nie leży po stronie głośników i okablowania. Jeśli nie masz doświadczenia w naprawach RTV to pozostaje ci tylko wyjąć odtwarzacz i zanieś do jakiegoś kumatego elektronika. Na 90% są to tak zwane zimne luty .Dość częsta i upierdliwa usterka w car-audio.
Trzeba poprawić punkty lutownicze wewnątrz odtwarzacza .
OK, dzięki. Mam nadzieję, że nie jest to droga zabawa...
U naszych elektroników tych z napraw RTV około 30zł. Ale to już trzeba rozsądnie rozmawiać.
A gdzie w Wieruszowie działacie? Żona pochodzi z tych rejonów i czasem tam jeździ w odwiedziny, to może by podskoczyła![]()
Tu raczej nie ma klubu Alfy. A naprawy RTV są w centrum koło starego domu towarowego.To jest TAK DUŻA miescina że w razie kłopotu ze znalezieniem każdy przechodzień na ulicy jej wskaże.