Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: termostat do jtd 16V z CDTI...?

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Czechowice
    Auto
    Giulietta Veloce 200/420 by Cinsoft

Domyślnie termostat do jtd 16V z CDTI...?

wiem ze bylo juz mase na ten temat dlatego jesli admin uzna niech usunie temat ale postanowilem napisac bo ostatnio z glupoty szukalem kumplowi czesci do astry i tak jak juz siedzialem na stronie intercarsu i arwitu to sobie postanowilem troszke pogrzebac w czesciach naszego blizniaczego klekota.
    Jak wiadomo z termostatem do 16v sa problemy z dostepnoscia, pozostaje chyba wylacznie dosc drogi behr, bo vervet ponoc kiepski a innych zamiennikow brak.
    I tak oto w 1,9 CDTI znajduje termostaty i jesli chodzi o intercars to jest vernet ale takze firmy wahler ktora praktycznie jest dostawca na pierwszy montaz chyba do wiekszosci marek niemieckich i co wazne jest made in germanya takze kosztuje 230 a nie 350zl tak jak behr.
    Jeszcze ciekawiej jest w sklepie arwit gdzie wybor mozna powiedziec jest ogromny: jest vernet, behr, facet, valeo, gates, wahler nie ma tylko niestety podanych cen sa na zapytanie mailowe
    http://www.arwit.pl/TDKatalog3.aspx?...100094,0100095

teraz sedno sprawy: ja mam juz u siebie wymieniony, ale pisze bo moze sie komus przyda, czy jest w stanie ktos stwierdzic czy bedzie on pasowal bez problemu do jtd? Bo wyglad jest identyczny ale moze jest jakies ale?
    w zakladce w pojazdach przy wahlerze mozna zobaczyc ze wystepuje w 159, Cromie i g.punto wiec moze do 156 tez podejdzie?
    Ostatnio edytowane przez kinol156 ; 08-09-2011 o 20:14

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Czechowice
    Auto
    Giulietta Veloce 200/420 by Cinsoft

Domyślnie

nikt sie nie orientuje?

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar badylek_4
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Była 156 1,9 JTD 8V w sedanie, obecnie jest Alfa FL 156 Sportwagon 1,9 JTD 16V 140 KM

Domyślnie

Porównując numery GM z Fiatowskimi to nie jest to tosamo. A czy jest to termostat taki sam nie powiem bo nie porównywałem tego wizualnie , ale w przyszłym tygodniu to sprawdzę i dam znać. ( Pracuje w ASO Opla ) - trochę rzeczy jest tych samych - EGR, usczelniacz tylny wału, czujnik na kolektorze itd