w mojej v6 VEMA miały luzy na sworzniu po 12 tyś km, wiec tylko wymiana wchodzila w gre;/ teraz fasty i póki co 4kkm i jest cisza
w mojej v6 VEMA miały luzy na sworzniu po 12 tyś km, wiec tylko wymiana wchodzila w gre;/ teraz fasty i póki co 4kkm i jest cisza
TRW góra orginały,jak na razie 2000km. ale w lipcu cała europa do zwiedzenia wiec myśle ze wytrzymająpozdrowionka ludziska od 4.07 urlop więc mnie nie będzie. Pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku
![]()
No więc podsumowując, jakie warto zamówić?
Alfa Romeo 156 Arcydzieło Designu - Czasopismo "MOTOR"
jak masz kasę : góra i dół TRW
jak masz mniej kasy to : góra TRW, dół VEMA
jak masz jeszcze mniej kasy to dół VEMA góra VEMA
ważne aby wszytkie wahacze były oryginalne od sprawdzonych sprzedawdców !
pozdrawiam,
Adam
TRW chyba mialy najwieksze przebiegi![]()
Ja od prawie 4 lat zakładam na górę TRW. Przebiegi do kolejnej wymiany miałem bardzo różne, od 400km do 50.000km.
rok temu w lipcu wymienilem wahacze (calość) miały byc trw ale w maju okazało się, że to qpa czy cos takiego. Podobno jest to straszna kupa. Wczoraj robiłem przeglą od wymiany 40 000 km i ani grama luzu, a nie oszczędzam zawieszenia, omijam warszawskie korki jak tylko się da (kostka brukowa itp.) Więc chyba nie firma ma wływ na trwałość wahaczy a partia produkcyjna, na którą się trafiło
---------- Post added at 22:21 ---------- Previous post was at 22:20 ----------
oczywiście w lipcu 2010 roku
Po prawie 20000 km spokój, w lipcu 2010 wymieniłem całe przednie zawieszenie razem na TRW. Ważne żeby mieć dobre amory, bo inaczej wymiana górnych wahaczy jest bez sensu. Po wymianie przedniego zawieszenia co 2/3 miesiące wymieniam łączniki stabilizatora, nie wiem czy to normalne?