kupiłem nową przepływke i od razu zamontowałem. Auto teraz smiga![]()
kupiłem nową przepływke i od razu zamontowałem. Auto teraz smiga![]()
Ostatnio zrobione: boczne kierunki wymienione na przezroczyste (Clear), przednie lampy wypolerowane, zawieszenie, geometria i tylne hamulce naprawione kosztem 1200 zł, wycieraczki wymienione na Bosh aerotwin, głośniki w tylnich drzwiach wymienione z fabrycznych na Hertz DSX165. Zobaczymy co dalej wpadnie mi do glowy robic.
Wymieniłem olej w silniku.
Pozdrawiam.
- Rafał
Spolerowałem kilka małych rys na masce i trochę ją nakarmiłem, bo jęczała, że głodna.
Ostatnio edytowane przez sebott ; 14-09-2011 o 15:48
„Własnością człowieka jest zniknąć, śpieszmy się śmiać ze wszystkiego.”
Blaise Cendrars
Wyczyściłem EGR i dolot.
Włożyłem oryginalną podkładkę/zaślepkę, wcześniej miałem samoróbkę.
Lekko zmodyfikowałem rurę alu dolotu.
Qki i co zauważyłeś coś po wyczyszczeniu EGR-u ? Co tam ciakwego w dolocie wykombinowałeś ?![]()
Ogólnie EGR czyściłem już w swojej karierze, nie pamietam kiedy to było, z 1.5 roku napewno, musiał bym posty przepatrzeć - wtedy było czysto, tylko mokro od oleju. Dzisiaj wywaliłem szufelke sadzy i można myśleć że placebo ale jednak silnik chodzi ładniej przy niższych obrotach tz. ruszanie bez gazu albo jak się buja z niskich obrotów (to tak testowo oczywiście tylko). A jeśli chodzi o dolot to lekko zmieniłem kąty rurek - kolanka i zacisnąłem opaski mocniej bo ssssssyczało czasssssem. Ogólnie jeszcze z pierdół które mi trują życie, a są naprawdę pierdołami to wymiana rolki przy pasku - musze pojechać do mechanika ze stetoskopem wybadać która, i łączniczek stabilizatorka co by tak nie pukała do mnie szosa..
![]()
przód i tył : założone komplet czyli springi novitec -40mm oraz seria sprężyny od sw, auto ogólnie sie podniosło o 1-2cm wg mnie w porównaniu do tego co bylo wczesniej ,a wczesniej byl eibach -50 czy tam -55mm![]()
nowa oslona przegubu zewn, oraz tylne klocki hart sport
Bella wyjechała dziś z garażu, został poprawiony wygląd a mianowicie po malowane lampy i przednie atrapy na czarno![]()
kupione tarcze hamulcowe, czeka na wymianę![]()