Co więcej - mam czasem wrażenie, że w serwisach autoryzowanych siedzą osoby, których zadaniem jest podtrzymywanie mitu o 20-letnim dieslu z przebiegiem 200.000 km. Telefoniczna weryfikacja przebiegu na podstawie numeru VIN jest praktycznie niemożliwa (a czasem w okolicy naprawdę nie ma autoryzowanej stacji danej marki), a bazy danych dot. przeglądów są okrojone do granic możliwości (jedynie koncern Audi/VW jakoś się z tego wyłamuje in plus, ale też przebieg sprawdzają tylko na miejscu i z dokumentami pojazdu). A ostatnia moja wizyta w serwisie z 20-letnim dieslem z przebiegiem 412 tys km (który zupełnie nikogo nie powinien dziwić) wywołała u managera serwisu coś w stylu zawału serca, bo mu musiałem 3x powtarzać tą wartość. Logika natomiast podpowiada, że producentowi, a co za tym idzie - salonom sprzedaży i serwisom najbardziej powinno zależeć na tym, żeby wszelkimi sposobami ułatwić klientowi sprawdzenie historii auta...
WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów
Hey..........
Pozdrawiam wszystkich. Slusznie piszecie Koledzy, ze swiadomosc " malego " przebiegu i " okazyjna cena " to dla wielu z nas wyznacznik zakupu. I jeszcze euro powyzej 4 zlociszy. I jeszcze akcyza powyzej 18% dla silnikow od 2 litrow. No koszmar. Ale szukam dalej. Po ostatnich " wojazach " ( Lodz, W-wa ) mam wiecej i wiecej zapalu, że znajde " Perełke " ktora zadowoli mnie no i oczywiscie, zone ( co nie jest takie latwe ).
Pozdrawiam........
WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów