Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 63

Temat: Alfa 156 - koszt miesięczny

Użytkownik Pirat drogowy Avatar kubacik
    Mieszka w
    Olkusz
    Auto
    Jest 156 JTD 16 V SW i 2.5 V6 SW była Berlina 156 2.5 V6

Domyślnie

witam
    przyjdzie czas na 166 . Jechałem taka 3.0 kolegi i trochę za duża dla mnie , a bagażnik nie dość praktyczny .Ale komfort pierwsza klasa . Rozwojowy ze mnie chłopak i kombi mi potrzeba . Poza tym sam przyznał , że moja szybsza i to nie dlatego , że jego jest zepsuta , bo jego brat ma taką samą 166 i też jest wolniejsza . Masa jednak robi swoje . Ale przyznać muszę ,że 166 mi się podoba .
    pozdrawiam

speedward
    Gość

Domyślnie

hej!
    Jeśli chciałby ktoś porównać średni miesieczny koszt utrzymania opla vectry 2,0 '92 to oto one:
    paliwo średnio 400zl (benzyna8,5l/100km-gaz sie popsuł )
    ubezpieczenie 50zl
    opony letnie i zimowe 50zl
    plyn do spryskiwaczy - 20zl
    oleje,filtry - 15zl
    naprawy - ok 50zl

czyli w zaokragleniu ok 600 zl za vectre 115 koni- jak sie który chce tanio zamienic na ładna 156v6 to prosze o sygnał

Mieszka w
    Olkusz
    Auto

Domyślnie

spedward ale masz poczucie humoru ! ja pitolę . To jakby wejść na amerykańskie murzynowo i krzyczeć śmierć czarnuchom , biali gorą . chyba , że tojakś prowokacja . jak tak to masz piwo i usuń zdjęćie tego szarego bohomazu ,a lbo przynajmniej postaw koło tego jakąś fajną laskę .

sorry pomimo najlepszych chęci jak naciskam piwo to wyskakuje mi komunikat "wystąpił błąd" więc chyba ci się nie należy

mimo wszystko pozdrawiam

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

Cytat Napisał kubacik
    spedward ale masz poczucie chumoru ! ja pitolę . To jakby wejść na amerykańskie murzynowo i krzyczeć śmierć czarnuchom , biali gorą . chyba , że tojakś prowokacja . jak tak to masz piwo i usuń zdjęćie tego szarego bohomazu ,a lbo przynajmniej postaw koło tego jakąś fajną laskę .

sorry pomimo najlepszych chęci jak naciskam piwo to wyskakuje mi komunikat "wystąpił błąd" więc chyba ci się nie należy

mimo wszystko pozdrawiam
    A co ci tak Vectra w avtarze przeszkadza? Jakieś złe wspomnienia? Narazie jeździ Oplem i bynajmniej wiadomo o co chodzi przy opisie modelu jako "inny"
    http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
    2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
    2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
    2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
    2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
    2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi

ViP Romeo Avatar robak#21
    Mieszka w
    Chorzów
    Auto
    coś tam wrzeszczy...

Domyślnie

Cytat Napisał kubacik
    usuń zdjęćie tego szarego bohomazu ,a lbo przynajmniej postaw koło tego jakąś fajną laskę .
    :?: :!: :?:

Cytat Napisał fiergloo
    Cytat Napisał kubacik
    spedward ale masz poczucie chumoru ! ja pitolę . To jakby wejść na amerykańskie murzynowo i krzyczeć śmierć czarnuchom , biali gorą . chyba , że tojakś prowokacja . jak tak to masz piwo i usuń zdjęćie tego szarego bohomazu ,a lbo przynajmniej postaw koło tego jakąś fajną laskę .

mimo wszystko pozdrawiam
    A co ci tak Vectra w avtarze przeszkadza? Jakieś złe wspomnienia? Narazie jeździ Oplem i bynajmniej wiadomo o co chodzi przy opisie modelu jako "inny"
    Dokładnie ja tez nie rozumiem o co chodzi koledze :>>>
    [*]

Mieszka w
    Olkusz
    Auto

Domyślnie

Relax robak i proszę cię nie marszcz się tak .
    chodzi o to , że smutno wygląda i nie pasuje do poczucia humoru kolegi . Bez negatywnych emocji . nawet piwko koledze chciałem postawić ( tylko coś ta opcja nie działa ) i zasugerowałem rozweselenie obrazu widokiem niewiasty . może być w okryciu .
    vectra jak vectra nic ująć nic dodać . Fiergloo masz rację ale tylko częściwo , kiedyś przez chwilę też miałem vectre tylko granatową 1.6 . faktycznie niedroga w utrzymaniu. a wspomnienia raczej dobre , bardzo dobre :wink:
    pozdrawiam

[ Komentarz dodany przez: AR_33: 2008-02-29, 09:22 ]
    Alfaholik jest grzeczny dla gości i miły dla użytkowników innych marek ( nawet jeśli uważa je za gorsze) :wink:

Pseprasam , juz nie będę . :cry: :twisted:

speedward
    Gość

Domyślnie

Vetra wyglada smutno bo nie widziala słońca jak ją pstrykałem. Co do postawienia laski to też nie da rady bo akurat końcówka ciąży.
    Nie twierdze ze Opel lepszy , o nie! Moja jest w wyjatkowo miernym stanie, taką już mi Ojciec pare lat temu kupił, rdza, duży przebieg i przygody w przeszłości powodują ze auto jest do oddania prawie darmo, ale puki co jeździ i to nieżle. Już moja żona ma lepsze, ale juz niedługo.
    Kurde, chetnie bym wypil browara. Moze kiedys na zlocie?

Mieszka w
    Olkusz
    Auto

Domyślnie

witam
    cieszę się niezmiernie , że nie oceniłem źle poczucia humoru kolegi speedwarda , a w temacie płynoterapii zawsze jestem gotowy do ćwiczeń praktycznych . Gratuluję ciąży i trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie .
    Ale to teraz kombi będzie raczej potrzebne , a jak tak to tylko 156 .

pozdrawiam

ViP Alfa i Omega Avatar Lopezius
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    156 SW 1,9 JTD

Domyślnie

i spotwagon, niech się nowy alfaholik szkoli. Oby nowi pasjonaci byli z nami.
    GratulcjeTato, i oby twój potomek pokochał Anonima Lombarda Fabrica Automobili

Hee, zabrakło "o"
    Była: 145 - 1,3 Boxer
    Jest: 156 - 1,9 JTD SW

speedward
    Gość

Domyślnie

Dzieki chłopaki!To bedzie druga córa za miesiac. Pierwsza ma prawie dwa lata, ale jezdzi od 1,5miesiaca zycia prawie dzien w dzien po 40km dziennie (z żoną do pracy, czyli na przechowanie do tesciow), na poczatku sportowym kadetem a teraz dwulitrowa audi. Mała sie oczywiscie juz "zna" się na budowie aut i motorów i juz od bardzo dawna potrafi rozpoznac swoje auto na parkingu.
    Sportwagon nie przejdzie, Alfa ma być bezkompromisowa. Bez obrazy ale kombi i dizel odpada.
    Czy dziewuchy pokochają ALFA'e? Myśle, że odziedziczą po rodzicach i dziadkach zamilowanie do motoryzacji i pieknych maszyn.

Strasznie odjechalismy przezemnie od tematu, polowa forum juz mnie klnie pewnie,. Ale jak sie pojawie na zlocie to stawiam skrzynke browca (symbolicznie).