Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: [166] tłumik koncowy -na ebayu

smuz
    Gość

Domyślnie [166] tłumik koncowy -na ebayu

Wiem ze jest z tym problem na ebayu jest koncowy i srodkowy wszsytko cena???hmmm mniesza niz wszystkie inne zrodła moze komus sie przyda daje link

http://cgi.ebay.de/Auspuff-Endschall...QQcmdZViewItem

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Przemyśl- okolice
    Auto
    166 2,4JTD 150KM, 159 2,0JTDM 170KM, Giulietta 2.0 140KM

Domyślnie

Tak samo widziałem na Allegro tłumiki do 166, do dizla coś około 800zł za sztukę

smuz
    Gość

Domyślnie

no tak tyle ze do diesla nie ma takiej tragedji jak do benzyny 3,0 bo tego to juz w zadnych katalogach nie maja a tu jest za 550zl czy 600zl to jednak taniej 300-500zl

Administrator weteran Romeo Avatar ozzy
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Maserati Levante S 3.0V6 benzina

Domyślnie

smuz ma rację, układ wydechowy do 166 3.0 to droga sprawa, ja znalazłem zamiennik katalizatora, może się komuś przyda:
    http://cgi.ebay.de/Katalysator-Kat-A...QQcmdZViewItem
    Jest: Maserati Levante S
    Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.

smuz
    Gość

Domyślnie

jedna ciekawa sprawa tak sobie czytam i dochodze do wniosku ze koncowy do 3,0 jest rowneiz odpowiednikiem do 2,5 -dziwne to byloby bo jak to ma sie do mocy tych 2 aut!!!

Czy przypadkiem nie zamula on 3,0????????????
    jesli bylby taki sam to znaczy ze jego przepustowosc jest dobrana orientacyjnie i ma zakres dosc spory co daje szanse dorobienia tłumika w warsztatach zajmujacych sie wydechami -zajmujacych sie nie montujacych gotowe elementy.(kiedy dmuchajac na zimne znalazlem goscia gdzies w polsce ktory chcial mi dorobic tlumik za 350zl -czasem mam tak ze wyszukuje sobie czesci mimo ze auto jest sprawne -dziwna sprawa jakbym prygotowywal sie hehehe)

No chyba ze zle mysle . to oswieccie mnie koledzy

Administrator weteran Romeo Avatar ozzy
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Maserati Levante S 3.0V6 benzina

Domyślnie

No to ja mam podobnie, wyszukuję części zanim są potrzebne dziwna sprawa.
    Mi chłopcy z z dobrego warsztatu powiedzieli że dorobią katalizator, z nowymi wkładami, z odpowiednimi rurami, dwoma wkładami itd. z montażem za 800zł.
    Jest: Maserati Levante S
    Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.

smuz
    Gość

Domyślnie

oby tylko nie zamulil auta bo tego wlasnie najbardziej boje sie w dorabianych wydechach(choc pewnie nie potrzebnie) trzymam kciuki za kata oby byl dobry

a z czesciami to dziwna sprawa jak mialem opla nie szukalem .....hehehe naprawialem domowym sumptem co tylko sie dalo non stop

Dj_Direct
    Gość

Domyślnie

Tani-Fiat z Suwalk ma na allegro oryginalny tlumik do benzyny za 1350 PLN. bodaj kompletny w calosci.

smuz
    Gość

Domyślnie

Własnie na ebayu za 1300 mamy koncowy plus srodkowy nawet nie za 1300 a chyba za 1100 wolalbym tamto !

Jesli macie Jakies namiary na zamienniki ,cenny do ukł wydechowego piszcie przekfalifikujemy temat na [166] wydech tak aby kazdy forumowicz w razie czego mogl tu znalezc pocieszenie !

Taki sam patent proponuje co do zawieszenia [166] Zawieszenie ceny modele zamienniki tuleje -patenety tanie solidne i sprawdzone adresy namiiary

I podwieszenie tych dwoch tematow na gorze działu to sporo moglby pomoc i ułatwic bo niemal kazdy "swierzak" pyta o zawieszenie a i o wydech tez czasem zapytuje nie jeden z nas ,po co wiec pisac ciagle nowe posty szukac starych-nieraz trudne .

Co myslicie

kmito
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał smuz
    I podwieszenie tych dwoch tematow na gorze działu to sporo moglby pomoc
    Popieram! Popieram!