Witam ;] Z racji tego ze posypal mi sie koncowy tlumik mam zamiar kupic cos uniwersalnego , przelotówke czy cos. I pytanie, czy bardzo to sie odbije na dzwieku silnika? Moze robil juz ktos cos takiego ?
Witam ;] Z racji tego ze posypal mi sie koncowy tlumik mam zamiar kupic cos uniwersalnego , przelotówke czy cos. I pytanie, czy bardzo to sie odbije na dzwieku silnika? Moze robil juz ktos cos takiego ?
Nie wpłynie bardzo, będzie tylko trochę głośniej kiedy będziesz jechał wolno ale powyżej 50km/h na pewno noe zauważysz różnicy. Ja bym przy okazji jeszcze wywalił katalizator i też wstawił tłumik przelotowy np. taki w obudowie imitującej katalizator.
http://allegro.pl/tlumik-koncowy-ze-...871907279.html Nad czyms takim mysle ;] widzialem takie koncowki w alfie i ciekawie to sie prezentuje ;P
Nie pamiętam czy w dieslu jest sonda lambda. W wolnossącej benzynie efekt usunięcia kata jest tak, że traci trochę mocy z dołu i więcej pali benzyny. Ale w uturbionym silniku czy to benzyna czy diesel turbina będzie wcześniej wstawać. Warto po tej modyfikacji jednak zrobić modyfikację programu.
Kiedyś rozkręcił mi się tłumik pomiędzy ostatnim a przedostatnim i żadnej różnicy w dźwięku auta nie słyszałem, co do sondy to w JTD jest ona tylko przed katalizatorem, znacie jakiś sposób na sprawdzenie katalizatora?
Tak, odkręcić złączkę przed nim i sprawdzić optycznie czy jest obecny.
Ja nie mam kata ani środkowego tłumika, końcowy będę musiał zrobić bo się powoli sypie. Dźwięk w obecnej konfiguracji niewiele się zmienił, na wolnych tylko bardziej słychać że się turbina kręci. No i poza tym śmierdzi jak ze stara...
Troszkę odgrzebię:-) ja u siebie wyciąłem kata. Autko odetchnęło i zastrzelcie mnie ale dam sobie łapę uciąć, że tam nie na ŻADNEJ sondy.