Strona 1 z 4 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 34

Temat: Ogólna porada :)

Prot
    Gość

Domyślnie Ogólna porada :)

Witam wszystkich uzytkownikow !
    Jestem tutaj nowy , a to z tego względu że czaję się na alfę 166 i muszę się poradzić fachowców.
    Wobec tego miał bym do was 3 krótkie pytania. Jak wygląda dostępność części na naszym rynku, czy serwisowanie jest kłopotliwe i kosztowne.
    I jeśli mieli byście troszkę czasu to poprosił bym o wszystkie za i przeciw przy kupowaniu tego auta.
    Dziękuję wszystkim za pomoc

Użytkownik Alfista Avatar tomaz
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    166 3.0V6 Sportronic | szybkie daily

Domyślnie

witam,

1. dostępność części - są, a jak nie ma da się ściągnąć
    2. serwisowanie kłopotliwe - przypuszczam że w Warszawie nie
    3. kosztowne? - raczej tak, jako że nowa 166 kosztowała ponad 150tys.

za i przeciw: polecam opcję szukaj... poczytaj np. to: http://www.forum.alfaholicy.org/pora...6_i_166_a.html

pozdrawiam,
    ~tomaz

Stanley
    Gość

Domyślnie

Auto dla ludzi , którzy wymagają aby autko miało duszę, i nie sa jak ja to nazywam ,,trupami finansowymi " czyli jak sie kasa skończy maja gdzie się zadłuzyc. Generalnie z te pieniądze jaki ja dałem nie kupie nic lepszego .

Kosmitka
    Gość

Domyślnie

Witam serdecznie. Jestem nową użytkowniczką forum. Zarejestrowałam się tutaj, ponieważ jestem w trakcie szukania swojego pierwszego auta. Dostałam propozycję kupna alfy romeo 145 (1999r., 1.4 i.e. 16V T.S. 103KM, pełne wyposażenie) od bliskiej koleżanki. Niestety nie mam zdjęć tego auta ale mogę powiedzieć, że jest to naprawdę zadbany samochód. Koleżanka twierdzi, że przez 5 lat nie miała poważniejszych problemów z tym samochodem. Wszyscy moi znajomi odradzają mi jednak kupno, twierdząc, że więcej czasu spędzę w serwisie niż pojeżdżę. Dlatego proszę Was o obiektywną opinię na ten temat. Z góry dziękuje i pozdrawiam :]

Użytkownik Romeo Avatar Jony88
    Mieszka w
    Hucisko-Leżajsk /Dungannon
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 16V '07 190km/425NM'& GT 1.9 16V '07& 156 2.5 V6 '98

Domyślnie

Cytat Napisał Kosmitka Zobacz post
    Witam serdecznie. Jestem nową użytkowniczką forum. Zarejestrowałam się tutaj, ponieważ jestem w trakcie szukania swojego pierwszego auta. Dostałam propozycję kupna alfy romeo 145 (1999r., 1.4 i.e. 16V T.S. 103KM, pełne wyposażenie) od bliskiej koleżanki. Niestety nie mam zdjęć tego auta ale mogę powiedzieć, że jest to naprawdę zadbany samochód. Koleżanka twierdzi, że przez 5 lat nie miała poważniejszych problemów z tym samochodem. Wszyscy moi znajomi odradzają mi jednak kupno, twierdząc, że więcej czasu spędzę w serwisie niż pojeżdżę. Dlatego proszę Was o obiektywną opinię na ten temat. Z góry dziękuje i pozdrawiam :]
    Hah kolejni wierzą w mit jakie to Alfy nie są awaryjne i jak to one się nie psuja chociaż w życiu nie siedzieli w aucie a o przejazdźce już nie wspomne

---------- Post added at 17:58 ---------- Previous post was at 17:56 ----------

Ale kotleta odgrzałeś
    Alfa Romeo 156 '00 1.9 JTD (była)
    Alfa Romeo 156 '03 1.8 T.S (była)
    Alfa Romeo 156 '03 1.9 JTD (była)
    Alfa Romeo 156 '03 2.4 JTD (była)
    Alfa Romeo 147 '02 1.6 T.S (była)
    Alfa Romeo 147 '01 1.6 T.S (była)
    Alfa Romeo 156 '04 1.9 16V (była)
    Alfa Romeo GT '07 1.9 16V (była)
    Alfa Romoe 159 '07 1.9 16V (jest)
    Alfa Romeo 156 '98 2.5 V6 (jest)

Moje Panie http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._jony88-7.html

Użytkownik Pirat drogowy Avatar micrus
    Mieszka w
    Bochnia
    Auto
    jeździło się alfa romeo 33, silnik 1,7 boxer, jeździ się alfa romeo 146, silnik 1,4 ts

Domyślnie

chyba odgrzałaś ja powiem tyle mam 146("większa" siostra 145 ), te samochody są dosyć poczciwe, jak się o nie dba to nie są wcale awaryjne, ale ja radzę ją sprawdzić najpierw, by się głupio nie wkopać. Przejechać się na jakimś odcinku, sprawdzić na komputerze, przejechać się do mechanika, to jest ważne bo inaczej można się wkopać trochę

Użytkownik Romeo Avatar Jony88
    Mieszka w
    Hucisko-Leżajsk /Dungannon
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 16V '07 190km/425NM'& GT 1.9 16V '07& 156 2.5 V6 '98

Domyślnie

[QUOTE=micrus;661678]chyba odgrzałaś Przepraszam nie wiedziałem,że mam doczynienia z płcią piękną A co do sprawdzenia auta przed zakupem wszystkimi mozliwymi sposobami masz w 100% Jeśli ktoś nie zna się na autach a już w ogóle nie ma pojęcia o Bellach to łatwo można się naciąć.
    Alfa Romeo 156 '00 1.9 JTD (była)
    Alfa Romeo 156 '03 1.8 T.S (była)
    Alfa Romeo 156 '03 1.9 JTD (była)
    Alfa Romeo 156 '03 2.4 JTD (była)
    Alfa Romeo 147 '02 1.6 T.S (była)
    Alfa Romeo 147 '01 1.6 T.S (była)
    Alfa Romeo 156 '04 1.9 16V (była)
    Alfa Romeo GT '07 1.9 16V (była)
    Alfa Romoe 159 '07 1.9 16V (jest)
    Alfa Romeo 156 '98 2.5 V6 (jest)

Moje Panie http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._jony88-7.html

Kosmitka
    Gość

Domyślnie

Hehe oczywiście nie omieszkam sprawdzić alfy u mechanika :] to podstawa, czy to znajoma osoba czy nie, zresztą koleżanka sama powiedziała, że woli, żebym sobie ją sprawdziła, żeby nie było później między nami żadnych nieporozumień :] nie wspomniałam też, że ona chce za nią 8tys. i tak się zastanawiam czy to nie wygórowana cena. Szukam już samochodu ponad 3 miesiące i jednak jeśli mam wybierać to wolałabym kupić auto od znajomej osoby. Tym bardziej, że to nie jest jakaś tam znajoma, tylko dobra koleżanka. Lipy na pewno mi nie wciska :] Tylko pytanie o tą awaryjność, bo kurde na pieniądzach nie śpię a po prostu chce mieć autko, którym pojeżdżę dobre 3 lata przynajmniej :] i żebym nie musiała w nią ładować na okrągło kasę :]

yattaman
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Kosmitka Zobacz post
    Hehe oczywiście nie omieszkam sprawdzić alfy u mechanika :] to podstawa, czy to znajoma osoba czy nie, zresztą koleżanka sama powiedziała, że woli, żebym sobie ją sprawdziła, żeby nie było później między nami żadnych nieporozumień :] nie wspomniałam też, że ona chce za nią 8tys. i tak się zastanawiam czy to nie wygórowana cena. Szukam już samochodu ponad 3 miesiące i jednak jeśli mam wybierać to wolałabym kupić auto od znajomej osoby. Tym bardziej, że to nie jest jakaś tam znajoma, tylko dobra koleżanka. Lipy na pewno mi nie wciska :] Tylko pytanie o tą awaryjność, bo kurde na pieniądzach nie śpię a po prostu chce mieć autko, którym pojeżdżę dobre 3 lata przynajmniej :] i żebym nie musiała w nią ładować na okrągło kasę :]
    8 tysi trochę sporo , ale to zależy od stanu i rocznika np. ta ładnie wygląda http://otomoto.pl/alfa-romeo-145-opl...C19347534.html

A co do 145 to może coś tu znajdziesz http://www.forum.alfaholicy.org/foru...lfa_romeo.html

Dobry tekst tam znalazłem "...ale z Alfami jest jak z kobietami - mimo wad i tak je kochamy i nie możemy bez nich żyć..."

Kosmitka
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał yattaman Zobacz post
    8 tysi trochę sporo , ale to zależy od stanu i rocznika np. ta ładnie wygląda http://otomoto.pl/alfa-romeo-145-opl...C19347534.html

A co do 145 to może coś tu znajdziesz http://www.forum.alfaholicy.org/foru...lfa_romeo.html

Dobry tekst tam znalazłem "...ale z Alfami jest jak z kobietami - mimo wad i tak je kochamy i nie możemy bez nich żyć..."

Hehe ja rozumiem, każdy pisze, że alfy mają "duszę", tylko czy ta "dusza" nie doprowadzi mnie do bankructwa