Jak sprawdzić czy Bella posiada takie czujniki? Zaraz napiszecie, że włożyć łapę między szybę a ramę drzwi i.... juz to zrobiłem hehe szyba się zatrzymuje. Pytanie czy zatrzymuje się przez czujniki czy po prostu się zatrzymuje bo silniczek od podnoszenia nie wydoli. Wydaje mi się, że gdzieś czytałem, że przy antyzgnieceniowych szyba napotykając na przeszkodę powinna się samoistnie cofnąć, tylko nie pamiętam czy to dotyczyło Alf.
A można to sprawdzić za pomocą komputera? Byłem niby w ASO fiata <masakra> z powodu braku Alfy w moim wielkim 'town' i... widząc komputer po raz pierwszy w życiu wiedziałem intuicyjnie odnośnie obsługi więcej niż koleś, który sprawdzał mi błędy <rozpacz>. Udało mi się zmusić go do pogrzebania w różnych opcjach <hehe chyba się czegoś nauczył, bo oczy miał wielkie jak zobaczył, że są jakieś inne opcje od 'wykonaj test'> i były tam uszczelki antyzgnieceniowe, na których było wykazane jakieś tam napięcie.. czy to może być 'wpisane/wprowadzone' bez obecności uszczelek jako nie wiem, może jakaś wartość fabryczna, czy może oznacza, że uszczelki mam? Niestety nie zdążyłem więcej tam pogrzebać, bo się Panowie wkurzyli się swoją bezradnością i brakiem znajomości obsługi FESu i.. mnie wyrzucili, delikatnie wypraszającuff się rozpisałem. pzdr