ja rozbierałem przełącznik alfy 146 po lifcie i rowniez potwierdzam ze tam nie ma zadnych zarowek... (myslalem po kupnie ze są przepalone a tu takie cos...)
ale miałem przełącznik z tipo podswietlany i zmienilem wklad i teraz mam podświetlany :mrgreen:
Dzieki Bartek jestes wielki![]()
Normalnie bajer, wymiękam, ale czy to nie przeszkadza w czasie jazdy?
Ja mam oryginalne podswietlenie tzn. na zielono i jest SUPER.
I wcale nie przeszkadza![]()
a od kiedy nie montowali tego podswietlenia mam 146TD z listopada 1998 i nie mam tego podswietlenia?????napiszcie bo nie wiem czy jest sens to rozbierac...bo nie chce nic popsuc...
alfa romeao 146 1,9TD
Wtedy już nie montowali bo ja mam 146 T.S z lutego i nic mi nie świeci.
Podświetlenie jest tylko w Boxerach więc do 97 r.![]()
FORZA ITALIA !
czyli zarowki sa tam zielone...... to dlaczego te glupie zegary tez nie maja zielonych tylko jakas plastik :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Było AR 145 Boxer 1,6---> Blu Inca AR 147 JTD 1,9 115KM +
Nie żarówki, tylko diody LED - i najlepiej zastosować zielone lub białe - dlaczego ? W opisie jest ujęta uwaga, że w obudowie przełącznika są zielone filtry i dobierając kolor diody należy to uwzględnić aby efekt był oczekiwany. Kiedyś - lata temu - popełniłem tłumaczenie tego manuala - jak znajdę wrzucę na forum
P.S. W zegarach jest podobnie z jednym wyjątkiem - podświetlane są żarówkami - oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie aby podświetlać je diodami LED jednak nadal pozostaje do wyeliminowania zielony kolor filtra w otworach z piktogramami do podświetlenia![]()
Pozdrawiam
Zbyszek
Lancia Phedra 2.2 JTD 2003 była AR 145 1.6 TS 1997