Witam nadszedł czas wymiany uszczelki pokrywy zaworów i pytanie... czy ta uszczelka będzie pasowała do mojej alfy?
http://allegro.pl/uszczelka-pokrywy-...227465337.html
Witam nadszedł czas wymiany uszczelki pokrywy zaworów i pytanie... czy ta uszczelka będzie pasowała do mojej alfy?
http://allegro.pl/uszczelka-pokrywy-...227465337.html
będzie pasować
witam - odgrzewam kotleta bo nie chcę zakładać nowego tematu... ostatnio zauważyłem że mam jakąś małą nieszczelność przy tej uszczelce - troszkę się poci. Korzystając z ładnej pogody chciałbym ją wymienić. Czy po wymianie potrzebne są jakieś regulacje itp. sprawy czy po prostu zdejmujemy pokrywę, ściągamy starą uszczelkę, zakładamy nową i przykręcamy pokrywę?? Czy jest jakaś określona kolejność dokręcania śrub?? jakim momentem je dokręcić?? Czy przed założeniem uszczelki warto ją czymś przesmarować-czym?? Czy w ogóle jest to skomplikowany zabieg??
Pozdrawiam 156x
aha. Jeszcze jedno - na czym polega regulacja zaworów ?? czy wykonuje się ją właśnie przy zdjęciu tej pokrywy?? Pytam bo tak sobie pomyślałem czy by tego nie zrobić - piszą że powinno się co 40000km a na moje oko to w moim Żuczku nie było to nigdy robione...
Ostatnio edytowane przez 156X ; 30-09-2011 o 15:02
po co ruszac cos jesli silnik chodzi ( pracuje) dobrze ?? jak sie cos rusza to hmm " ruszysz jedno to odezwie sie drugie" jak na moje to szkoda pieniedzy. a co do uszczelki to wymienia sie stara na nowa ale byc moze ze i tak sie bedzie pocic wiec moze wtedy trzeba bedzie uzyc silikony ( czerwonego ) ale to tylko kiedy by gdzies sie pocilo nadal ( ja tak mialem przy swojej 156-stce) ale nie regulowalem zaworow i tak chodzi jak igielka. A co do momentu przykrecenia srub to mozesz poszukac na forum w dziale zrob to sam o ile sie nie myle bo tam byl chyba poruszany ten temat. albo poprostu poszukaj w necie. ja dokrecalem reka+klucz+czucie w rekachnajlepszy sposob chyba
ktoś jeszcze coś poradzi - wyczytałem że czasem wystarczy dociągnąć torxy - może w poniedziałek się tym zajmę...
Witam.
Przy wymianie uszczelki poprostu odkręcasz śruby czyścisz powierzchnię, zakładasz nową i dokręcasz. U mnie w silniku 8V moment dokręcenia to 8-10Nm, jeśli chodzi o kolejność to dobrze to robić na krzyż. Co do smarowania różnie z tym bywa ja nie smarowałem i teraz będę to poprawiać bo nowa zaczeła się pocić po miesiącu.
można spróbować, tylko trzeba uważać żeby nie przegiąć gdyż można pokrzywić delikatną pokrywę zaworową.
pozdro
krzyzie
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Zastrzega się prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny
Alfa Giulia Veloce - 2,0 280KM