Odłącz przepływomierz i zobacz czy jest poprawa.
Odłącz przepływomierz i zobacz czy jest poprawa.
Przeplywka wymieniona jest duza poprawa. wkreca sie na obroty juz ladnie. lecz na obrotach jalowych jeszcze trzesie silnikiem i troche faluja obroty. czy to wina swiec i cewek? no i dzisiaj jk odpalilem rano na zimnym cos jak by czasem tlucze w glowicy pod kolektorm. nie jest to jakies rownomierne stukanie tylko co jakis czas i po chwili ustaje.
Uzupełnij profil o to skąd jesteś??
Nierówna praca może być wynikiem tego, że sterownik silnika zaadaptował się pod uszkodzony przepływomierz i będzie potrzebował trochę czasu, żeby dość do siebie.
Proponuje trochę pojeździć w pełnym zakresie obrotów i zobaczyć czy będzie poprawa.
Czy masz gaz w samochodzie czy tylko benzyna??
[I][U]Mam gaz. Myślisz ze jak odłącze aku na godzinke i potem na bebzynce posmigam to przejdzie. Mi to wygląda jak by ktoras świeca albo Cewka kulała i na jalowych dlatego trzęsie. Dodam ze chyba nie mam katalizatora moze to ma jakiś wpływ. A jakie sa objawy zuzytej sondy?
Ja powiem tyle, te same objawy co opisujesz miałem w V6 TB, powód ? Palec rozdzielacza.
Michaś... Nie znajdziesz w tym silniku palca rozdzielacza![]()
Mój rocznik to 99 i sterownik pewnie 2.1 no po wymianie przeplywki juz ładnie sie wkreca w obroty i nie dusi. Ale na zimny jeszcze dążeń coś strzeli i te obroty jałowe takie dziwne aż czuć drżenie silnika w samochodzie.