Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 35

Temat: Mam dość!!!

madtoc
    Gość

Domyślnie

jak tam Twoja alfa ??? bo ja powoli osiągam podobny stan zwątpienia jak Ty i jeszcze mało który magik jak ja ich to nazywam chce się bawić z alfą, rozmowy z magikami zaczynam od "panie to jtd" a dopiero się przedstawiam, o TS nawet nie chcą słyszeć. Wogóle mechanicy u nas jak widzą z daleka nadjeżdżającą alfę to udają że nikogo nie ma w warsztacie. Jedyna nadzieja w Panu K z Ziębic legenda głosi że pracował kiedyś w ASO.

Użytkownik Romeo Avatar bonzaj
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    alfa romeo 156 sw 105 KM 2000

Domyślnie

Chyba słabi CI mechanicy na Dolnym śląsku

Użytkownik Romeo Avatar Xofer
    Mieszka w
    Mikorzyn
    Auto
    Giulia Veloce, Giulietta

Domyślnie

Koledzy wpadnijcie do ASO Nagórski Łęczyca koło Poznania - nie ma mocnych na kolesia. Jak ja miałem dość po naprawach, które przekroczyły 18.000zł to Nagórski zrobił od razu i jest super.

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Wadowice
    Auto
    156 1.9 JTD 115KM

Domyślnie

Kupujesz kabelek i sprawdzasz co się z alfka dzieje, piszesz na forum i my ci pomagamy. Jak nie dajesz rady to wtedy do mechanika a nie na odwrót.

madtoc
    Gość

Domyślnie

do Poznania mam pare hetarów więc ciężko będzie. A problem, w tym że jestem babą, choć nie boję się brudu za paznokciami to pewnych rzeczy fizycznie nie dam rady sama zrobić ale chce wiedzieć dokładnie co mojej alfie dolega żeby mnie nie wyrzeźbili na np. wymianie jakieś pierdoły, dlatego cenię sobie społeczność alfaholicy To moja 3 alfa (1 w dieslu) i coś tam się znam, niepowiem (dużo w porównaniu do przecietnej baby). A temat z kablem do kompa jest na forum bo ponoć z jtd są problemy, czekam na porady

Użytkownik Fachowiec Avatar szerszeń
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Astroserati | 407 coupe | Quattroporte

Domyślnie

Cytat Napisał madtoc Zobacz post
    A temat z kablem do kompa jest na forum bo ponoć z jtd są problemy, czekam na porady
    Z JTD (i V6), w porównaniu do TSa nie ma żadnych problemów, mówię to z perspektywy użytkownika JTD z przebiegami 300 tys. km.
    Kup na początek kabel u Viakena (taki z przełącznikami do ABSu i poduszek) i najlepiej ELMa (zaznacz, że chcesz do Alfy).
    Zamkniesz się w okolicach stówki, brudu za paznokciami nawet nie uświadczysz, nawet lakieru nie uszkodzisz.
    Zaopatrz się w lapka, najlepiej z XP i będziemy to dalej załatwiać.
    Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Cytat Napisał madtoc Zobacz post
    do Poznania mam pare hetarów więc ciężko będzie. A problem, w tym że jestem babą, choć nie boję się brudu za paznokciami to pewnych rzeczy fizycznie nie dam rady sama zrobić ale chce wiedzieć dokładnie co mojej alfie dolega żeby mnie nie wyrzeźbili na np. wymianie jakieś pierdoły, dlatego cenię sobie społeczność alfaholicy To moja 3 alfa (1 w dieslu) i coś tam się znam, niepowiem (dużo w porównaniu do przecietnej baby). A temat z kablem do kompa jest na forum bo ponoć z jtd są problemy, czekam na porady

masz ok 80km do naszego forumowego guru jeżeli chodzi o diagnostykę komputerową ( bubu )
    napisz może do niego , podjedź , przebada ci na 200% fachowo

Użytkownik Rowerzysta Avatar kivi89
    Mieszka w
    Inowrocław
    Auto
    159 1.9 8v

Domyślnie

ja wpakowalem juz 5000.. a jeszcze do zrobienia wachacze i wczoraj zaczol fiksowac abs poza tym rdzewieja mi progi ktos wyrysowal mi swastyke na masce i tez swieci mi sie marchewa xD aha i jeszcze dziura w przewodzie od klimy.... wiec kolego glowa do gory ! xD

mar_1981
    Gość

Domyślnie

Kivi a nie kupiłeś tej Alfy w Toruniu w komisie (ulicy nie pamiętam)?

madtoc
    Gość

Domyślnie

z bubu już się dogadałam,zresztą czytałam jego wprost akademicki post na temat podpięć do kompa,interfejsów itp. Kabel w drodze program już mam! Równe z was chłopaki!

A co do usterek to lepiej sie nie licytujmy: turbo świszczy, zawory klepią, wywala mi olej z simeringu na wałku rozrządu, abs obowiązkowo świeci od czasu jak moja szwagierka rozpierdzieliła mi tylny amor który chamsko rozciął mi moja niskoprofilową barum brawuris, w podłodze dziurawo (ale to norma ) ponadto mój mąż zrypał mi gwint na mocowaniu amora przedniego...co tu jeszcze... przednie zawieszenie komplet nowe (od tyg.), ale jeszcze zbieżność bo jeździ jak taczka, poduszki świecą bo mam fotele od angola (zachciało mi się papy), spreżara od klimy tarabani i zwiał mi gaz od klimy po 2 mies. po nabiciu, marcheweczka się przypomina (chociaż nie odczuwam zmiany w jeździe)... ale mimo wszystko zapierdziela jak rakieta, kozacko się prezentuje i pali od strzała (nie ma się co dziwić bo pompkę paliwową też wymieniłam), będę ratować dalej ale chyba prędzej zbankrutuje a jeszcze zderzak połamany bo szwagierka odjeżdżała z parkingu i akurat był za wysoki krawężnik (2 razy siedziała w moim aucie i je skrzywdziła - teraz już nawet nie pyta i słusznie bo zaczęłabym warczeć Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!) dzisiaj jedzie nawarsztat - spoko kasę odkładałam długi czas, ale najpierw karze zrobićjej ogólne oględziny, czy jest co ratować
    Ostatnio edytowane przez madtoc ; 05-10-2011 o 11:09