Witam,
Mam od 18 miesięcy Alfa Romeo 159 2.0 (170KM) SW Distinctive i od samego prawie początku mam problem z siedzeniem kierowcy. Jak wszyscy wiedzą siedzenie w Alfie ustawia się w dwóch płaszczyznach (mam ustawianie ręczne), ale niestety w moim samochodzie muszę mieć ustawione tylko w skrajnych pozycjach, ponieważ ustawiając na pośrednich pozycjach czuje luz w siedzeniu około 5mm, który czuć podczas hamowania przyspieszania zakrętach itd.. Zaczęło się to po trzech miesiącach od zakupu i wyjechania z salonu. Od tamtej poty jestem cały czas zbywany przez serwis (Mówią mi: że to tak jest, że jak się jeździ to siedzenie ma prawo się tak zachowywać) Byłem już z tym problemem 5 razy. Nawet w ostatnich dniach zostawiłem samochód prawie na 7 dni alby jakiś delegat Fiata który się zajmuje opiniowaniem wymian gwarancyjnych stwierdził że jest wszystko ok. ( nawet co śmieszne pokazują mi Alfę 5 letnią że tak też ma). Czekam na jakieś propozycje albo, co dalej robić. Może ktoś miał ten problem i jakoś go załatwił. Z góry Dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam